Budincă de Panettone

de florian in Dulciuri, 30 Noi 2010 | 5597 vizualizari

 

Dacă vreţi să aveţi un miros teribil în casă...faceţi trebuşoara asta!

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 1/2 pachet unt
  • 1/4 cană zahăr
  • 3 linguri miere
  • 1/2 litru lapte
  • vanilie şi scorţişoară după gust
  • 1 cozonac panettone
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de Panettone:

Crăciunul este plin de surprize, de lucruri minunate şi de reţete de sărbătoare. Hai să facem şi alte lucruri decât cele cu care suntem obişnuiţi. Budinca de Panettone este un desert deosebit, cu mare trecere, un desert care îi va încânta pe oaspeţi, indiferent de prilej.

Este tare simplu de făcut. Ne trebuie o tavă încăpătoare şi preferabil din lut ori cu pereţi groşi, ca să nu ardă. În afară de un cozonac Panettone (simplu sau cu fructe confiate...nu cu alte umpluturi), ne trebuie cinci ouă, o jumătate de pachet de unt topit, un sfert de cană cu zahăr, trei linguri cu miere, cam o jumătate de litru de lapte rece, vanilie şi scorţişoară.

Batem ouăle bine de tot împreună cu zahărul şi cu aromele, adăugăm apoi untul topit, laptele şi mierea.

Tăiem cozonacul cubuleţe potrivite şi le aşezăm în tavă. Peste ele punem amestecul de mai sus şi amestecăm uşor până cozonacul absoarbe tot lichdiul. Tava stă la cuptor la foc măricel cam 30 - 40 de minute, sau până când începe să se rumenească budinca la suprafaţă.
După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm să se răcorească şi servim caldă. Merge de minune cu îngheţată de vanilie sau de frişcă, însă unii servesc cu smântână sau chiar cu mascarpone.

Noi am optat pentru îngheţată, mai ales că a fost de vanilie şi cu sirop de arţar. Minunat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de Panettone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Budincă de Panettone-0
Budincă de Panettone-1
Budincă de Panettone-2
Budincă de Panettone-3
Budincă de Panettone-4
Budincă de Panettone-5

COMENTARII (21)

alinutza1983

alinutza1983 1

06.12.2010, 19:31

......buuuuuuuuuuuuun!

adry88

adry88 1

11.05.2011, 15:12

DIANA B

DIANA B 1

20.04.2012, 13:41

mmmmmmmmmmmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05