Budinca de paste cu branza si mere caramelizate

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Noi 2010 | 10052 vizualizari

 

by Nadina. Multumesc Nadina, a fost foarte buna. A luat nota maxima din partea juriului meu.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 225 g paste stelline 24 (asa scrie pe punga)
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 250 g branza de vaci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pt merele caramelizate
  • 5 linguri zahar
  • 4 mere
  • scortisoara
  • 2-3 linguri dulceata de caise
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si mere caramelizate:

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand fierbe se adauga pastele si se lasa sa fiarba 10-a5 minute, amestecand din cand in cand. Supa ce au fiert se adauga zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Se lasa sa se racoreasca.

Intre timp pregatim caramelul. Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar si se intind uniform in tava pregatita pentru budinca. 

Merele se curata, se taie feliisi se aseaza in tava peste caramel. Se pudreaza cu scortisoara.

Se pune branza in pastele cu lapte si se amesteca bine. Adaugam si cele doua oua intregi si amestecam pana se incorporeaza.

Se pun pastele peste mere in tava si se deasupra se pune gemul (eu am avut de caise.). Nadina zicea ca e pentru a nu se usca pastele in cuptor (asa este, nu s-au uscat).

Se da la cuptor 30 de minute, la foc potrivit.

Cand e gata se rastoarna usor pe un platou.

Cine are rabdare asteapata pana se raceste (noi nu prea am avut)

Ornamentul meu este cu sirop de mure, dar nu e la fel de frumos ca al Nadinei. Ce sa-i faci: Dragos al meu inca nu ma ajuta la decorat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

La Ancuta 1

25.11.2010, 11:21

@MotanLaOale ..... nu prea stiu ce o sa mancati voi, pentru ca noi am fost harnici si nu prea a mai ramas

kamy 1

25.11.2010, 16:21

daca-i cu dedicatie,...nu ma bag 5f

La Ancuta 1

25.11.2010, 17:39

Kamy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

ieri la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

ieri la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert delicios cu blat din bezea