Budinca de paste cu branza si mere caramelizate

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Noi 2010 | 5948 vizualizari

 

by Nadina. Multumesc Nadina, a fost foarte buna. A luat nota maxima din partea juriului meu.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 225 g paste stelline 24 (asa scrie pe punga)
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 250 g branza de vaci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pt merele caramelizate
  • 5 linguri zahar
  • 4 mere
  • scortisoara
  • 2-3 linguri dulceata de caise
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si mere caramelizate:

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand fierbe se adauga pastele si se lasa sa fiarba 10-a5 minute, amestecand din cand in cand. Supa ce au fiert se adauga zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.


Se lasa sa se racoreasca.


Intre timp pregatim caramelul. Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar si se intind uniform in tava pregatita pentru budinca.


Merele se curata, se taie feliisi se aseaza in tava peste caramel. Se pudreaza cu scortisoara.


Se pune branza in pastele cu lapte si se amesteca bine. Adaugam si cele doua oua intregi si amestecam pana se incorporeaza.


Se pun pastele peste mere in tava si se deasupra se pune gemul (eu am avut de caise.). Nadina zicea ca e pentru a nu se usca pastele in cuptor (asa este, nu s-au uscat).


Se da la cuptor 30 de minute, la foc potrivit.


Cand e gata se rastoarna usor pe un platou.


Cine are rabdare asteapata pana se raceste (noi nu prea am avut)


Ornamentul meu este cu sirop de mure, dar nu e la fel de frumos ca al Nadinei. Ce sa-i faci: Dragos al meu inca nu ma ajuta la decorat :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

La Ancuta 1

25.11.2010, 11:21

@MotanLaOale ..... nu prea stiu ce o sa mancati voi, pentru ca noi am fost harnici si nu prea a mai ramas

kamy 1

25.11.2010, 16:21

daca-i cu dedicatie,...nu ma bag 5f

La Ancuta 1

25.11.2010, 17:39

Kamy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu mere