Budinca de paste cu branza si mere caramelizate

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Noi 2010 | 10880 vizualizari

 

by Nadina. Multumesc Nadina, a fost foarte buna. A luat nota maxima din partea juriului meu.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 225 g paste stelline 24 (asa scrie pe punga)
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 250 g branza de vaci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pt merele caramelizate
  • 5 linguri zahar
  • 4 mere
  • scortisoara
  • 2-3 linguri dulceata de caise
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si mere caramelizate:

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand fierbe se adauga pastele si se lasa sa fiarba 10-a5 minute, amestecand din cand in cand. Supa ce au fiert se adauga zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Se lasa sa se racoreasca.

Intre timp pregatim caramelul. Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar si se intind uniform in tava pregatita pentru budinca. 

Merele se curata, se taie feliisi se aseaza in tava peste caramel. Se pudreaza cu scortisoara.

Se pune branza in pastele cu lapte si se amesteca bine. Adaugam si cele doua oua intregi si amestecam pana se incorporeaza.

Se pun pastele peste mere in tava si se deasupra se pune gemul (eu am avut de caise.). Nadina zicea ca e pentru a nu se usca pastele in cuptor (asa este, nu s-au uscat).

Se da la cuptor 30 de minute, la foc potrivit.

Cand e gata se rastoarna usor pe un platou.

Cine are rabdare asteapata pana se raceste (noi nu prea am avut)

Ornamentul meu este cu sirop de mure, dar nu e la fel de frumos ca al Nadinei. Ce sa-i faci: Dragos al meu inca nu ma ajuta la decorat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

La Ancuta 1

25.11.2010, 11:21

@MotanLaOale ..... nu prea stiu ce o sa mancati voi, pentru ca noi am fost harnici si nu prea a mai ramas

kamy 1

25.11.2010, 16:21

daca-i cu dedicatie,...nu ma bag 5f

La Ancuta 1

25.11.2010, 17:39

Kamy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu branza