Budinca de paste cu branza si mere caramelizate

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Noi 2010 | 4791 vizualizari

 

by Nadina. Multumesc Nadina, a fost foarte buna. A luat nota maxima din partea juriului meu.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 225 g paste stelline 24 (asa scrie pe punga)
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 250 g branza de vaci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pt merele caramelizate
  • 5 linguri zahar
  • 4 mere
  • scortisoara
  • 2-3 linguri dulceata de caise
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si mere caramelizate:

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand fierbe se adauga pastele si se lasa sa fiarba 10-a5 minute, amestecand din cand in cand. Supa ce au fiert se adauga zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Se lasa sa se racoreasca.

Intre timp pregatim caramelul. Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar si se intind uniform in tava pregatita pentru budinca. 

Merele se curata, se taie feliisi se aseaza in tava peste caramel. Se pudreaza cu scortisoara.

Se pune branza in pastele cu lapte si se amesteca bine. Adaugam si cele doua oua intregi si amestecam pana se incorporeaza.

Se pun pastele peste mere in tava si se deasupra se pune gemul (eu am avut de caise.). Nadina zicea ca e pentru a nu se usca pastele in cuptor (asa este, nu s-au uscat).

Se da la cuptor 30 de minute, la foc potrivit.

Cand e gata se rastoarna usor pe un platou.

Cine are rabdare asteapata pana se raceste (noi nu prea am avut)

Ornamentul meu este cu sirop de mure, dar nu e la fel de frumos ca al Nadinei. Ce sa-i faci: Dragos al meu inca nu ma ajuta la decorat :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

La Ancuta 1

25.11.2010, 11:21

@MotanLaOale ..... nu prea stiu ce o sa mancati voi, pentru ca noi am fost harnici si nu prea a mai ramas

kamy 1

25.11.2010, 16:21

daca-i cu dedicatie,...nu ma bag 5f

La Ancuta 1

25.11.2010, 17:39

Kamy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!