Budinca de peste cu cartofi dulci

de papabundetot in Fructe de mare, 22 Feb 2014 | 3800 vizualizari

 

Pentru ca m-am mutat de curand cu blogul meu in casa noua :) am decis sa va aduc o reteta mai deosebita,asa ca de sarbatoare daca vreti,care sper sa fie pe gustul vostru si sa va doriti sa o incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg peste file (orice peste alb)
  • 2 cartofi dulci
  • telina verde (Apio)
  • 1 catel usturoi
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • 175 gr cascaval ras
  • sare roz de Hymalaia
  • 1 lingurita harissa
  • 100 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de peste cu cartofi dulci:

Am spalat curatat si uscat pestele,si pentru ca desi era file,avea destule oase mari pe care eu nu am reusit sa le scot,am decis sa rumenesc un pic pestele in unt,pentru a-i inmuia putin carnea si pentru a putea mai usor sa scot oasele.

Intr-o oala am pus apa cu sare la foc si am fiert acolo cartofii dulci taiati rondele,i-am fiert pana cand s-au inmuiat putin dar nu complet.Apoi i-am pus intr-o strecuratoare si i-am lasat sa se scurga bine.

Dupa ce am rumenit usor pestele,l-am curatat de piele si oase,apoi l-am desfacut in bucati mai mici.Intr-un vas de yena am pus un strat de rondele de cartofi,un strat de cascaval ras,apoi pestele,iarasi un strat de rondele de cartofi,telina apio calita in unt cu usturoi harissa si sare de Hymalaia,si la sfarsit am adaugat cele 2 oua batute bine si amestecate cu smantana si inca un strat de cascaval ras.

Am lasat tava la cuptor aproximativ 30 minute pana cand cartofii si cascavalul de deasupra s-au rumenit frumos.

Noi am servit aceasta budinca de peste cu cartofi dulci alaturi de o salata racoroasa,cu avocado,lamaie,radicchio si cateva bucati de Apio….minunat!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de peste cu cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de budinca de paste la cuptor