Budinca din cornuri, cu visine

de mirela0911 in Prajituri, 27 Mar 2016 | 3405 vizualizari

 

Pentru ca se adunasera cateva cornuri din acelea pe care le primesc copiii la scoala, am zis sa fac ceva bun cu ele. A iesit o bunatate de budinca, usor crocanta deasupra si putin acrisoara de la visine si care s-a dovedit a fi prea putina. :D
 

 

INGREDIENTE

  • 4 cornuri
  • 400 ml lapte
  • 4-5 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 2 lg iaurt
  • 1 cana visine fara samburi (eu am avut puse in borcan pentru prajituri)
  • sirop de visine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din cornuri, cu visine:

Se pregateste un vas de ceramica uns bine cu unt.

Cornurile se taie cubulete mici (cornul taiat in patru pe lungime, apoi taiate cubulete). Se aseaza in tava. Deasupra se presara visinele.

Laptele se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Separat se bat ouale cu iaurtul. Se omogenizeaza dupa care se amesteca impreuna cu laptele. Se toarna peste cornurile din tava. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 minute, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.

Se scoate tava din cuptor, se stropeste deasupra cu siropul de visine (siropul in care au fost visinele la borcan), se lasa sa se raeasa usor apoi se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si visine din compot sau de la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din cornuri, cu visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine