Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana)

de - TABITA - in Dulciuri, 20 Feb 2013 | 2032 vizualizari

 

Acesti biscuiti minunati i-am intalnit prima data in Italia si de atunci imi plac foarte mult. Reteta de la Adina's kitchen & travel

 

INGREDIENTE

  • 100 g migdale (macinate sau fulgi)
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana):

Se mixeaza untul, zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale. Se amesteca si se framanta faina si praful de copt cu restul amestecului. Se adauga migdalele, amestecand usor.


Se pune aluatul peste putina faina pe masa si se desparte in doua rulouri de 3 cm grosime. Se aseaza ca grija intr-o tava tapata si se preseaza usor cu mana. Rulourile se pun in cuptorul incalzit la 175° timp de 20 de minute.


Se scot rulourile din cuptor si se taie cu un cutit ascutit in felii de 1,5 cm grosime. Se aseaza apoi cu partea taiata in tava si se mai lasa 15-20 de minute la copt pana capata o nuanta aurie.

 

TIPS-URI

1

Se servesc cu vin Santo (vin dulce) sau cafea espresso

2

Se pot pastra timp indelungat

Daca ti-a placut reteta noastra "Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

- TABITA - 1

21.02.2013, 09:31

Rocsi 1

21.02.2013, 11:19

Sunt foarte buni

- TABITA - 1

21.02.2013, 11:24

Multumesc draga Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi cu frisca si nuca