Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana)

de - TABITA - in Dulciuri, 20 Feb 2013 | 2181 vizualizari

 

Acesti biscuiti minunati i-am intalnit prima data in Italia si de atunci imi plac foarte mult. Reteta de la Adina's kitchen & travel

 

INGREDIENTE

  • 100 g migdale (macinate sau fulgi)
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana):

Se mixeaza untul, zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale. Se amesteca si se framanta faina si praful de copt cu restul amestecului. Se adauga migdalele, amestecand usor.


Se pune aluatul peste putina faina pe masa si se desparte in doua rulouri de 3 cm grosime. Se aseaza ca grija intr-o tava tapata si se preseaza usor cu mana. Rulourile se pun in cuptorul incalzit la 175° timp de 20 de minute.


Se scot rulourile din cuptor si se taie cu un cutit ascutit in felii de 1,5 cm grosime. Se aseaza apoi cu partea taiata in tava si se mai lasa 15-20 de minute la copt pana capata o nuanta aurie.

 

TIPS-URI

1

Se servesc cu vin Santo (vin dulce) sau cafea espresso

2

Se pot pastra timp indelungat

Daca ti-a placut reteta noastra "Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

- TABITA - 1

21.02.2013, 09:31

Rocsi 1

21.02.2013, 11:19

Sunt foarte buni

- TABITA - 1

21.02.2013, 11:24

Multumesc draga Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Popsicles - Inghetata pe bat