Caramel preparat in casa

de Panacris in Dulciuri, 8 Ian 2016 | 2115 vizualizari

 

Zilele astea încă am avut liber, așa că am mai butonat TV-ul și Internet-ul. Am observat că la PaprikaTV, în fiecare dimineață un nene, prepară minuni din zahăr ars și caramel. Mi-am tot notat, diverse rețete, dar ”cireașa” de pe tort a fost, când buna mea prietenă Gaby Duceag, cu al să minunat blog, http://retetepapabun.ro, m-a lovit în ”plex” cu caramelul preparat de ea și cât de simplu părea. Așa că după câteva zile de perpeleală, mi-am luat inima în dinți și am ”executat”. Aici găsiți rețeta de la care am pornit: http://retetepapabun.ro/cum-se-prepara-caramelul

 

INGREDIENTE

  • Zahăr tos 200 g,
  • Unt gras 82% Pilos 50 g,
  • Frișcă lichidă Pilos 200 g,
  • Sare iodată 1 linguriță.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel preparat in casa:

Într-o crăticioară cu fundul gros și mai ales cu coadă lungă, [de ce?? o să întrebați, deoarece caramelul e foarte fierbinte, iar când se adaugă untul și smântâna, se degajă aburi fierbinți și e pericol de opărire!], să revin, se pune la topit la foc mediu zahărul, amestecându-se ușor, până se obține un lichid auriu, atenție, dacă devine maroniu, va fi amar.


Se trage cratița de pe foc, se adaugă untul la temperatura camerei, se amestecă, ușor, atenție la aburi, apoi se adaugă și frișca lichidă, amestecându-se continuu. Nu vă speriați, veți obține, o caramea mare, cum zice Gaby, puneți cratița din nou la foc, de data asta la foc mic și amestecați, până se topește carmeaua cea mare și compoziția devină ca o smântână lichidă, cca. 10 minute.


Se trage crăticioara de pe foc, se adaugă sarea, apoi se pune crăticioara în apă rece, în chiuvetă sau întrun vas mai mare, și se mai amestecă cca. 10 minute, până ce se mai îngroașă caramelul și se răcește un picuț, apoi se transferă în borcanele sau direct în pahare de servire. Crema obținută se consumă ca atare, atenție, e dulceeeee, dar bună, sau cu adaos de unt, se pot umple foi de prăjitură preparae în casă, foi Lica (adică din napolitane) sau de ce nu, ca și sos lângă o înghețată.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel preparat in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

-Licurici- 1

10.01.2016, 12:17

Arata asa bine si e ata de bun!!!!

Rita Ilies 1

12.01.2016, 18:16

Și eu fac! Că tare bine arată! Am pus-o la favorite!

Xandrinne 1

20.03.2017, 06:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema desert de avocado