Spuma de ciocolata

de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri, 2 Apr 2011 | 2303 vizualizari

 

Am descoperit ca nu-i bine sa decretezi lucruri, sa le zici ca adevaruri absolute despre tine ori preferintele tale, pentru ca in timp se pot schimba. Astfel ca, desi, dupa trufe de ciocolata, bomboane de ciocolata si crema de ciocolata, poate parea destul de limpede ce trebuie sa contina desertul meu preferat, tin sa relativizez un pic lucrurile, cat sa nu par incremenita-n proiect :). Dar toate ca toate, indeajuns cu relativismul, spuma aceasta este un desert pe cat de simplu, pe atata de fin, neparat de incercat! Iar pentru o prezentare regala tot ce ai nevoie sa faci este sa o prezinti in niste cupe mai deosebite. "Regala" si pentru ca este inca o reteta din cartea de bucate a Principesei Margareta. :)

 

INGREDIENTE

Reteta este pentru 4 portii:

  • 250 ml de smantana dulce pentru frisca
  • 150 gr de ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar fin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de ciocolata:

Separi albusurile de galbenusuri.


Smantana dulce si ciocolata rupta bucati le topesti la bain-marie, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.


Cand toata ciocolata s-a topit, adaugi galbenusurile si mai lasi pe foc cam un minut, continuand sa amesteci.


Lasi compozitia sa se raceasca vreo 10 min.


Albusurile le bati spuma, impreuna cu zaharul, ca pentru bezea si le adaugi peste compozitia de ciocolata si galbenus, tot cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus, printr-o miscare de rasturnare a compozitiei dinspre fundul vasului spre marginea lui, pentru o mai buna "aerare" a cremei.


Servesti abia dupa ce ai lasat-o la frigider pentru macar 3-4 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

04.04.2011, 08:22

Ligia Bxl 1

04.04.2011, 12:47

pare foarte regal

gaby_gabytza 1

23.08.2011, 13:39

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Profiterol la minut