Carne de porc cu legume verzi

de Meea in Porc, 13 Mai 2019 | 2335 vizualizari

 

Mă ia cu aiurea câteodată și mi se pune pata pe câte ceva. Mi se pare și normal să îmi fie poftă pe ciocolată, pe dulciuri... pe pizza, paste... totul normal, nu? Dar să îți fie poftă mare pe legume? VERZI? Desenele animate întotdeauna ne-au implementat că legumele nu sunt bune și îți amintești că întotdeauna copilașii din desene detestau broccoli-ul? Ce minciună mare! Mie îmi place extrem de mult! Șă nu mai spun ce delicios este cu fasole verde sau dovlecel de vară. Cum sună: dovlecel, broccoli și fasole. Mai bine ai cere să mănânci terci de ovăz sau ceva. Dar ma crezi că e absolut... D E L I C I O S? Știi bine că nu îți prezint ceva ce să nu-ți creeze plăcere! Am pregătit această masă absolut delicioasă de legume verzi, carne, susan și cușcuș. Crezi că poți refuza așa ceva? Nu răspunde până nu guști mai întâi!

         A, îți dai seama că îmi place super mult și rucola? Și câte și mai câte... acest prânz pe care l-am pregătit a început de la „gust un pic să văd cum e” la ”„faci și mâine?”. Acum, nu știu ce este mai bine: să nu le placă mâncarea și să scapi de gătit sau să le placă și asta înseamna, desigur, să tot gătești acea mâncare? Asta poate implica și să nu apuci să mănânci și tu și muuulte, multe alte peripeții....

 

INGREDIENTE

  • 500 g cotlet de porc
  • 2 cepe
  • chilli, curry, sare, piper, cimbru
  • sos Barbecue
  • sos de roșii
  • suc de lămâie (o lămâie micuță)
  • vin alb
  • Garnitură:
  • 1 dovlecel de vară
  • 1 mănunchi de broccoli
  • 3 linguri de unt
  • 3-4 căței usturoi
  • 400 g fasole verde
  • 1 cană cușcuș
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc cu legume verzi:

Carnea de porc: fierbem cotletul de porc în apă cu sare. După ce a fiert, îl desfacem fășii cu furculița. Punem ceapa la călit. Oricât de mult te-ai grăbi, ceapa trebuie călită pe foc mic. Adăugăm apoi carnea și amestecăm. Condimentăm cu chilli, curry, sare, piper și cimbru și lăsăm amestecul pe foc pentru 5 minute.În continuare, punem sosul Barbecue și sosul de roșii, după gust. Cred că am pus în jur de 4-5 linguri din fiecare. Lăsăm amestecul pe foc pentru încă 10 minute.Punem sucul de lămâie și puțin vin alb, acoperim vasul și lăsăm sosul pe foc mic pentru 15 minute.

Garnitura: urmează să pregătim și garnitura. Punem într-o oală sau o tigaie adâncă 2 linguri de unt și câțiva căței de usturoi. Călim dovlecelul curățat de coajă și tăiat felii subțiri. Nu am călit foarte mult legumele, pentru că îmi plac mai crocante. În continuare punem broccoli-ul tăiat. Adăugăm încă 1 lingură de unt. Punem fasolea verde și puțină sare. Am călit aprox. 1-2 minute fiecare legumă. 

 Punem peste cușcuș o cană cu apă fierbinte, acoperim vasul și lăsăm cușcușul să se umfle. Îl amestecăm energic cu o furculiță să se desfacă. Amestecăm cușcușul cu legumele. ervim carnea alături de legume și câteva semințe de susan. Te-am convins?

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu legume verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu sos de legume la cuptor