Cartof copt cu somon afumat si avocado

de Oana in Somon, 19 Noi 2010 | 8820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • un iaurt mic cremos sau smantana
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • jumatate de avocado
  • o felie de somon afumat file
  • un catel de usturoi
  • 2 linguri cu marar tocat
  • busuioc uscat
  • tarhon uscat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartof copt cu somon afumat si avocado:

Cartofii se spala bine, se sterg si se invelesc in folie de aluminiu, se coc apoi la foc mediu pana intra furculita usor in ei.

Intre timp se curata avocado, se taie cubulete si se pune in zeama de lamaie. Iaurtul cremos se amesteca cu usturoiul zdrobit, mararul tocat, busuioc, tarhon si sare dupa gust. Somonul se taie cubulete, se opresc cateva fasii pentru decor si se amesteca in sosul de iaurt. Se scurge avocado iar o parte din zeama de lamaie se amesteca in sosul de iaurt, dupa gust.

Catoful se cresteaza in cruce, se toarna deasupra sosul de iaurt cu somon. se orneaza cu fasiutele de somon si se pune avocado deasupra. Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartof copt cu somon afumat si avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

nadina73 1

20.11.2010, 00:14

sincer nu am incercat ,dar suna tare bine

adriana_bobu 1

20.11.2010, 22:01

Teo 1

21.11.2010, 18:23

e asa de ingenioasa ideea! Oana, sper ca nu ai facut doat 2 cartofi; cei din provincie ajung mai greu !

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon si pastrav la cuptor