Cartofi cu tarhon si rosii deshidratate

de mihaelar63 in Mancare copii, 3 Mai 2014 | 1100 vizualizari

 

Am vazut retete cu rosii deshidratate . Aceste rosii m-au facut curioasa . Cum am reusit sa le achizitionez le-am incorporat la o garnitura din cartofi noi . Cartofii i-am preparat la o iesire la gradina . La aceasta reteta am fost consiliata de dragutul de Andrei - baiatul colegei mele , care a venit cu ideea ca trebuie ,, ceva aclu '' si ca ,, caltofii , palca nu sunt chial moi in inteliol '' :)))) Este o bomboana de copil care este foarte interesat de tot ce misca in jur ,care nu pronunta ,, r-ul '' si care m-a salvat a ma face de rusine . Un cartof mai mare chiar nu era patruns . Concluzie : sunt super incantata de rosiile deshidratate si le voi folosi si la alte retete !!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cartofi albi noi
  • 3 crengute tarhon
  • sare
  • 100 ml ulei masline
  • 100 gr rosii deshidratate
  • 50 ml otet de orez
  • 1 ardei gras rosu
  • tarhon verde
  • usturoi verde
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu tarhon si rosii deshidratate:

Am spalat bine cartofii .


I-am pus la fiert in apa sarata cu crengute de tarhon .


I-am fiert mai tari , i-am scurs de apa si curatat .


Am taiat cartofii rondele intr-o tava pusa pe gratar . Am adugat rosiile deshidratate si i-am prajit usor .


Am adugat un ardei rosu gras taiat marunt si verdeata direct din gradina [ tarhon, usturoi, patrunjel ].


La sugestia mini-chefului Andrei , am acrit cu putin otet de orez .


Cartofii cu tarhon si rosii deshidratate au completat frigaruile si gratarele din piept de pui .

 

TIPS-URI

1

Data viitoare am sa incerc reteta asemanatoare la rece cu maioneza + mustar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu tarhon si rosii deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Panacris 1

04.05.2014, 11:07

laura_n 1

04.05.2014, 14:41

ador rosiile uscate, le folosesc des si in aproape orice preparat!

Lau 1

05.05.2014, 18:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
French toast crocant