Cartofi frantuzesti, cu afumatura

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2014 | 8129 vizualizari

 

Pregatim acest preparat in fiecare in dupa Paste ( si peste an, cand se poate) pentru ca avem ouale deja pregatite. Se face rapid si este consistent. Se poate servi ca atare sau cu smantana alaturi.

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi fierti
  • 8 oua fierte plus 3 oua crude
  • 300 g branza de capra
  • 300 g kaizer
  • 150 cascaval
  • sare, piper, cimbru, busuioc, chimen ( toate dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti, cu afumatura:

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert. Ouale se fierb ( eu am folosit roua rosii, deja pregatite). Cand acestea sunt gata, se taie rondele. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara de yena si incepe asamblarea: la baza un rand de cartofi taiati rondele, branza rasa, oua rondele. Presam cu mana usor ca straturile sa se aseze. Urmeaza afumatura taiata cuburi, branza rasa si ultimul strat de cartofi. De-asupra se adauga 3 oua batute bine, amestecate cu o lingura de branza rasa ( pastram inainte), si cascaval ras. Se toarna de-asupra preparatului si se uniformizeaza bine. Se pune cimbru, busuioc, putin piper si chimen. Se da la cuptor pentru 20 min. Pe parcusul asamblarii preparatului potrivim din sare, piper, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu kaizer la cuptor