Cartofi noi, copti si picanti

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 2 Iul 2020 | 1444 vizualizari

 

  Cartofii acesti au iesit senzationali. Pot fi folositi ca garnitura sau ca atare cu o salata mare alaturi. Mi-am urmat propriile sfaturi si am pus cate putin rozmarin si doar o foaie de dafin. Ultima data cand preparasem cartofi cu rozmarin gustul prea puternic .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cartofi noi
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lingura usturoi granulat
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 foaie dafin verde
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare roz de Himalaya
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi, copti si picanti:

  1. Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor .
  2. Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il folosesc doar in acest scop]. Uneori ma ajut si de o razatore mica pentru branzeturi .
  3. Taiati cartofii in felii mari de-a lungul .
  4. Tocati marunt rozmarinul , patrunjelul si foaia de dafin
  5. Amestecati cartofii cu ulei si restul  ingredientelor pregatite .
  6. Tava  cu cartofi se acopera cu  folie de aluminiu si se da la cuptor timp de o ora . Eu am marit temperatura la 250 grade Celsius .
  7. In ultimele 10 minute am indepartat folia ca sa se rumeneasca cartofii .
  8. La servire adugati patrunjel verde tocat pentru prospetime .
  9.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor .

2

Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il folosesc doar in acest scop]. Uneori ma ajut si de o razatore mica pentru branzeturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, copti si picanti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi condimentaţi la cuptor