Cartofi noi cu branza si piept de pui la cuptor

de ralu_ca in Pui, 9 Iun 2013 | 19673 vizualizari

 

Meniul acesta pentru astazi a fost binevenit. Inspiratie a fost reteta postata de Gaby.
Super buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 buc piept de pui
  • 3 rosii mari
  • 100 ml suc rosii
  • 5 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 6 catei de usturoi
  • 100 g smantana
  • o ceasca ulei
  • 2 cesti bulion
  • rozmarin
  • sare, piper
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • putin ulei masline
  • 4 oua
  • 100 g branza rasa ( capra + vaca )
  • 55 g cascaval afumat ras delaco
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu branza si piept de pui la cuptor:

Se spala cartofii noi si se taie rondele subtiri, ii asezam intr-un vas in care turnan putin ulei de masline , sare si piper si amestecam.

Ceapa verde si morcovul se taie rondele si se calesc in ulei.Pieptii de pui se taie bucati foarte mici si se adauga in cratita in care calim ceapa si morcovul. Rosiile se curata de coaja, se taie marunt si le adaugam in cratita, alaturi si de bulion. Intre timp ungem o tava cu putina margarina si incepem sa le asezam astfel: un strat de cartofi, smantana, presaram rosmarin, marar,patrunjel si usturoiul tocate marunt, sosul cu pui, iar cartofi si tot asa si ultimul strat sa fie de cartofi. Jumatate din cantitatea de branza si cascaval se amesteca cu ouale si 2 linguri de smantana si se toarna in tava.

Pe deasupra pe toata suprafata radem branza din abundenta. Introducem la cuptorul deja incins pentru approx 1 ora.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se potriveste perfect cu salata ( rosii, castraveti, ceapa, marar si salata)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu branza si piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci