Cartofi noi cu branza si piept de pui la cuptor

de ralu_ca in Pui, 9 Iun 2013 | 14832 vizualizari

 

Meniul acesta pentru astazi a fost binevenit. Inspiratie a fost reteta postata de Gaby.
Super buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 buc piept de pui
  • 3 rosii mari
  • 100 ml suc rosii
  • 5 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 6 catei de usturoi
  • 100 g smantana
  • o ceasca ulei
  • 2 cesti bulion
  • rozmarin
  • sare, piper
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • putin ulei masline
  • 4 oua
  • 100 g branza rasa ( capra + vaca )
  • 55 g cascaval afumat ras delaco
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu branza si piept de pui la cuptor:

Se spala cartofii noi si se taie rondele subtiri, ii asezam intr-un vas in care turnan putin ulei de masline , sare si piper si amestecam.


Ceapa verde si morcovul se taie rondele si se calesc in ulei.Pieptii de pui se taie bucati foarte mici si se adauga in cratita in care calim ceapa si morcovul. Rosiile se curata de coaja, se taie marunt si le adaugam in cratita, alaturi si de bulion. Intre timp ungem o tava cu putina margarina si incepem sa le asezam astfel: un strat de cartofi, smantana, presaram rosmarin, marar,patrunjel si usturoiul tocate marunt, sosul cu pui, iar cartofi si tot asa si ultimul strat sa fie de cartofi. Jumatate din cantitatea de branza si cascaval se amesteca cu ouale si 2 linguri de smantana si se toarna in tava.


Pe deasupra pe toata suprafata radem branza din abundenta. Introducem la cuptorul deja incins pentru approx 1 ora.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se potriveste perfect cu salata ( rosii, castraveti, ceapa, marar si salata)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu branza si piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Sim0na 1

10.06.2013, 15:13

O bunatate!!!

Rocsi 1

10.06.2013, 22:21

Super buna

merisor 1

11.06.2013, 07:53

Buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci