Cartofi noi, fenicul, chives și parmesan ;)

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2014 | 1594 vizualizari

 

O garnitură ideală sau chiar un fel principal sățios;)

 

INGREDIENTE

  • cartofi noi, de preferință românești ;) cca. 1500 g,
  • fenicul 2-3 căpățâni,
  • mere golden 2-3 bucăți,
  • usturoi 3-4 căței,
  • ulei de măsline,
  • condimente Garam Masala,
  • parmesan cca. 50 g,
  • chives, adică ceapă verde subțire din ghiveci, cca. 6-7 fire.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi, fenicul, chives și parmesan ;):

Cartofii noi se curăță cu un burete de sârmă nou, sub jet de apă rece, apoi se taie în patru. Într-o tavă termorezistentă se așează cartofii, cățeii de usturoi în coajă, rădăcinile de fenicul curățate și un pic cresatate, merele întregi.


Apoi se presară condimente de garam masala ( piper alb, roșu, verde, negru, coriandru, chimen, usturoi, enibahar, sare de mare,ghimbir, cuișoare, scorțioșoară, dafin, în proporții egale:D ;), ulei de măsline și puțină apă;) Se dă la cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit;) Legumele se așează pe o farfurie, artistic, apoi se presără parmesan și se ornează cu chivas;) Vă asigur că e ceva, altceva ;)!!!!


Spor și poftă bună! :-* 

 

TIPS-URI

1

eu le-am pus sub puiul pe sticlă;) și au luat un poic de aromă de carne :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, fenicul, chives și parmesan ;)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Panacris 1

14.05.2014, 19:36

Vă asigur că sunt demențiali

xana 1

14.05.2014, 20:37

Foarte fain arata si sigur e si bun!!

simonacallas 1

19.05.2014, 15:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi, ca in Banat