Cartofi noi la cuptor ca-n Banat

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2013 | 10611 vizualizari

 

Am pregatit azi cartofi noi la cuptor, cum facea mama in anii copilariei mele. Nu i-am mai facut tare demult si parca imi era dor. Facand ciulamaua de pui am zis ca o sa mearga bine linga...si gata am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 2 fire de usuroi verde
  • ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • boia
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor ca-n Banat:

Am curatat cartofii, i-am spalat bine si i-am taiat in patru sau sase, depinde de marimea lor (am cautat sa fie cat mai uniformi, sa se prajeasca la fel). Am pus cartofii intr-o tava de yena, am condimentat cu sare, piper, boia, apoi am pus uleiul, ceapa taiata foarte marunt, usturoiul si am amestecat bine. Am completat cu apa pina la nivelul cartofilor, am pus o folie de aluminiu deasupra si am dat la cuptorul in prealabil incins. Din cind in cind amestecam usor cu o furculita mai mare sau cu o paleta, sa nu se sparga cartofii.


Pe la jumatatea coptului luam folia si lasam sa scada apa si cartofi sa devina aurii. Siiiiiiiiii...gata de asezat pe farfurie linga garnitura dorita.


Acesti cartofi se pot asorta cam la toate felurile de garnituri si este bine ca se pot reincalzi, dar sunt buni si reci.


Pofta buna sa aveti. Si nu ezitati sa-i faceti!!! Cu siguranta o sa va placa.

TIPS-URI

1

Se pot folosi la orice fel de garnitura doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor ca-n Banat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

babi5 1

20.05.2013, 15:22

Daaaaaaaaaaa!!mihaelar63 este un "moft' dea-l Banatenilor (aici vorbesc in numele meu) fiind vecini cu Sirbi ne-am invatat cu ea ..

kukibella 1

20.05.2013, 18:15

babi5 1

20.05.2013, 18:41

multumesc kukibella

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Brioche cu crema de patiserie
  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii cu cascaval la cuptor