Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2015 | 3275 vizualizari

 

E sezonul cartofilor noi, sa profitam din plin de fragezimea si dulceata lor. Sunt arome inconfundabile, cu care ne intalnim doar o data in an. Astfel ca nu puteam sa nu pregatesc o portie de cartofi noi la cuptor. Lasati intregi, in coaja lor si rumeniti bine, aromatizati din belsug cu rozmarin si usturoi sunt deliciul acestor zile.

 

INGREDIENTE

  • 1kg cartofi noi,
  • 4ling ulei de masline,
  • 3-4 catei de usturoi
  • ,o crenguta de rozmarin,
  • sare,
  • piper
  • 200gr iaurt ,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 1ling ulei de masline,
  • cateva fire de marar,
  • 1lingurita turmeric,
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt:

Se aleg cartofi noi de aproximativ aceeasi marime.Cu partea aspra a unui burete de vase curat se spala bine cartofii.Nu e musai sa-i decojiti.Daca sunt cartofi mai mari se taie in jumatati.Se pun intr-un vas.Se adauga uleiul,sarea,piperul,rozmarinul  si usturoiul tocate.Se amesteca totul bine si se rastoarna intr-o tava incapatoare,pentru a sta pe un singur rand.Totul se da la cuptor pentru aprox. o ora.Dupa 30 min se scoate tava din cuptor si se amesteca cu grija cartofii astfel incat sa se rumeneasca pe toate partile.Cartofii sunt gata cand sunt moi (se inteapa cu o furculita) si frumos rumeniti.

               Pentru sosul de iaurt, se curata usturoiul si se zdrobeste ,apoi se freaca cu sarea si uleiul de masline.Se adauga iaurtul ,turmericul si mararul tocat marunt.Se amesteca bine si se potriveste de sare.

                Cartofii se servesc fierbinti cu sosul de iaurt alaturi si o salata de cruditati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

-Licurici- 1

22.06.2015, 07:49

Gicuta 1

22.06.2015, 08:35

Retete cu Margareta Cismasiu 1

22.06.2015, 13:12

Da,Mihaela,folosec cat pot de des turmericul tocmai pentru ca e foarte sanatos.
Multumesc pentru aprecieri.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cartofi trasi in teapa