Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2015 | 3180 vizualizari

 

E sezonul cartofilor noi, sa profitam din plin de fragezimea si dulceata lor. Sunt arome inconfundabile, cu care ne intalnim doar o data in an. Astfel ca nu puteam sa nu pregatesc o portie de cartofi noi la cuptor. Lasati intregi, in coaja lor si rumeniti bine, aromatizati din belsug cu rozmarin si usturoi sunt deliciul acestor zile.

 

INGREDIENTE

  • 1kg cartofi noi,
  • 4ling ulei de masline,
  • 3-4 catei de usturoi
  • ,o crenguta de rozmarin,
  • sare,
  • piper
  • 200gr iaurt ,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 1ling ulei de masline,
  • cateva fire de marar,
  • 1lingurita turmeric,
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt:

Se aleg cartofi noi de aproximativ aceeasi marime.Cu partea aspra a unui burete de vase curat se spala bine cartofii.Nu e musai sa-i decojiti.Daca sunt cartofi mai mari se taie in jumatati.Se pun intr-un vas.Se adauga uleiul,sarea,piperul,rozmarinul  si usturoiul tocate.Se amesteca totul bine si se rastoarna intr-o tava incapatoare,pentru a sta pe un singur rand.Totul se da la cuptor pentru aprox. o ora.Dupa 30 min se scoate tava din cuptor si se amesteca cu grija cartofii astfel incat sa se rumeneasca pe toate partile.Cartofii sunt gata cand sunt moi (se inteapa cu o furculita) si frumos rumeniti.

               Pentru sosul de iaurt, se curata usturoiul si se zdrobeste ,apoi se freaca cu sarea si uleiul de masline.Se adauga iaurtul ,turmericul si mararul tocat marunt.Se amesteca bine si se potriveste de sare.

                Cartofii se servesc fierbinti cu sosul de iaurt alaturi si o salata de cruditati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

-Licurici- 1

22.06.2015, 07:49

Gicuta 1

22.06.2015, 08:35

Retete cu Margareta Cismasiu 1

22.06.2015, 13:12

Da,Mihaela,folosec cat pot de des turmericul tocmai pentru ca e foarte sanatos.
Multumesc pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi a la Bunica