Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2015 | 1112 vizualizari

 

E sezonul cartofilor noi, sa profitam din plin de fragezimea si dulceata lor. Sunt arome inconfundabile, cu care ne intalnim doar o data in an. Astfel ca nu puteam sa nu pregatesc o portie de cartofi noi la cuptor. Lasati intregi, in coaja lor si rumeniti bine, aromatizati din belsug cu rozmarin si usturoi sunt deliciul acestor zile.

 

INGREDIENTE

  • 1kg cartofi noi,
  • 4ling ulei de masline,
  • 3-4 catei de usturoi
  • ,o crenguta de rozmarin,
  • sare,
  • piper
  • 200gr iaurt ,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 1ling ulei de masline,
  • cateva fire de marar,
  • 1lingurita turmeric,
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt:

Se aleg cartofi noi de aproximativ aceeasi marime.Cu partea aspra a unui burete de vase curat se spala bine cartofii.Nu e musai sa-i decojiti.Daca sunt cartofi mai mari se taie in jumatati.Se pun intr-un vas.Se adauga uleiul,sarea,piperul,rozmarinul si usturoiul tocate.Se amesteca totul bine si se rastoarna intr-o tava incapatoare,pentru a sta pe un singur rand.Totul se da la cuptor pentru aprox. o ora.Dupa 30 min se scoate tava din cuptor si se amesteca cu grija cartofii astfel incat sa se rumeneasca pe toate partile.Cartofii sunt gata cand sunt moi (se inteapa cu o furculita) si frumos rumeniti.


Pentru sosul de iaurt, se curata usturoiul si se zdrobeste ,apoi se freaca cu sarea si uleiul de masline.Se adauga iaurtul ,turmericul si mararul tocat marunt.Se amesteca bine si se potriveste de sare.


Cartofii se servesc fierbinti cu sosul de iaurt alaturi si o salata de cruditati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

-Licurici- 1

22.06.2015, 07:49

Gicuta69 1

22.06.2015, 08:35

Retete cu Margareta Cismasiu 1

22.06.2015, 13:12

Da,Mihaela,folosec cat pot de des turmericul tocmai pentru ca e foarte sanatos.
Multumesc pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu unt si rozmarin