Cartofi taranesti

de rivka in Porc, 10 Iun 2010 | 53446 vizualizari

 

am gatit si eu azi in sfarsit :) o bomba calorica dar foarte bun la gust, si simplu de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg jumatate de cartofi
  • cca 200 gr kaizer afumat
  • 2 cepe
  • condimente
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel uscat
  • cca 200 grame smantana
  • 4 oua
  • cateva linguri ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Cartofii se fierb in coaja si se lasa sa se raceasca sub capac.


Se curata se taie felii.


Kaizerul se da la tigaie impreuna cu cele 2 cepe tocate marunt in cateva linguri ulei masline pana se rumeneste ceapa.


Intr-un vas de cuptor se aseaza un rand de cartofi, se sareaza, pipereaza, condimenteaza dupa gust, se aseaza deasupra un rand de kaizer cu ceapa, apoi iar un rand de cartofi, iar unul de kaizer cu ceapa ultimul rand fiind de cartofi.


4 oua se bat cu furculita impreuna cu cca 200 gr smantana si se toarna compozitia obtinuta deasupra cartofilor.Se stropeste cu boia (pt culoare) si cu putina verdeata , eu am folosit patrunjel tocat fin uscat si se da la cuptor la foc mic cca 150 grade cca 50 minute.


Se lasa sa se potoleasca se serveste cald, langa salata de rosii sau muraturi dupa sezon.


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

adry88 1

05.06.2013, 21:42

babi5 1

06.06.2013, 17:23

iri_iri 1

26.03.2015, 21:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc si cartofi la cuptor