Castraveciori murati - "bulgaresti"

de Sim0na in Muraturi, 9 Aug 2012 | 5874 vizualizari

 

Asa cum va spuneam, mama mea e cea mai tare la acrituri :)) Cineva ar spune ca si acum 33 de ani era buna de "facut" acrituri :P
Binenteles, cum se intampla in viata, mereu il are alaturi pe cicalitorul de tata! Nici nu s-ar mai acri muraturile daca n-ar cicali el :))) Deci impreuna fac minunatiile de conserve, cu care ne delectam si noi, "aia mari" si "aia mici" din Italia :) Credeati ca scapa sor-mea de niste pachete cu conserve ?! (nu ca nu i-ar place!)
Castraveciorii bulgaresti sunt preferatii mei. Si ii mananc cu orice: supa de pui (stiu, e de ras!), mancarici gatite, friputurele, salate, etc.
Cand am intrebat-o pe mama reteta... prima oara am ametit. Si am reluat... si cica cam asa se procedeaza:

 

INGREDIENTE

  • castraveti
  • ceapa
  • usturoi
  • 30 ml otet / borcan
  • 1 lingurita sare / borcan
  • 2 lingurite zahar / borcan
  • boabe mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveciori murati - "bulgaresti":

Se spala bine-bine castraveciorii si se taie la capete. Se taie ceapa solzisori si impreuna cu usturoiul se aseaza pe fundul borcanelor. Castraveciorii se aseaza si ei in borcane. Se pune in fiecare borcan cate 30 ml otet si se umple cu apa. Cand toate borcanele au fost umplute cu apa si otet, se rastoarna compozitia din borcane intr-un vas incapator si se adauga 1 lingurita de sare si 2 lingurite de zahar ptr fiecare borcan. Se amesteca bine pana se dizolva si se pune din nou in borcane. Se adauga boabe de mustar, se sigileaza cu capac si se fierb la bain-marie 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Se stinge focul si se lasa 20 min in apa in care au fiert. Se aseaza cu capacul in jos unde se lasa 12 ore.

TIPS-URI

1

cantitatile sunt in functie de numarul de borcane pe care il face fiecare

2

borcanul cu care masoara mama este de 800g

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveciori murati - "bulgaresti"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

10.08.2012, 19:36

Excelenti...merg perfect la orice mancarica fie ea chiar si de legume

Rocsi 1

10.08.2012, 20:33

Vrem si noi sa punem zilele astea ca am auzit ca in curand nu o sa mai fie!

Sim0na 1

10.08.2012, 21:06

Alinutza80
RuxyRux, si astia sunt usor dulcegi, deci cred ca sunt pwe placul tau si da, merg la orice!!
rocsi_1612, cu siguranta preturile vor exploda.. De gasit vei mai gasi, ptr ca in solare abia acum pun castravetii - mana a doua cum zic ei, dar preturile vor foarte mari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati la borcan