Castraveți murați rapid

de Panacris in Conserve, 13 Sep 2013 | 11933 vizualizari

 

Știu că nu-i ce rețetă sofisticată, dar poate fi de folos unora! ;) Recunosc că e prima oară când am preparat această rețetă și am fost foarte mulțumită de rezultat ;)

 

INGREDIENTE

  • castraveți cornișon cca. 5000 g,
  • sare iodată 1 lingură la un litru de apă,
  • usturoi 2 căpățâni,
  • mărar uscat 3-4 fire,
  • cimbru 2-3 fire,
  • pâine albă veche de 1 zi 1 felie,
  • tifon sau pânză subțire,
  • borcane mari ( cca. 3000 ml) 3 bucăți.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveți murați rapid:

Castraveții se spală, apoi se taie la capete, pentru a se mura rapid și uniform. Pe fundul borcanelor se așează crenguțe de mărar și cimbru, apoi se umplu cu castraveți. Usturoiul curățat se adaugă printre castraveți. Pâinea se împarte în căte borcane avem, se împachetează în tifon sau pânză subțire, ca să nu se împrățtie în borcan și se pune deasupra castraveților. Se umplu borcanele cu apă, ce apoi se răstoarnă într-un vas încăpător (gradat ar fi ideal!). După ce s-a măsurat cantitate de apă, se adaugă sarea și se pune la foc mic, pentru a se dizolva cât mai bine. Se răstoarnă saramura obșinută peste castraveți, apoi se acoperă cu o farfurioară și se lasă în bucătărie, cca 4 zile. Când începe să se tulbure lichidul, se suflă cu un pai în borcan, pentru a se ameseteca lichidul, un fel de pritoceală ca și la varza murată;) După ce s-a obținut gustul dorit al castraveților murați, dacă nu aveți loc în frigider pentru borcane, se transferă, în recipiente mai mici și se lasă la rece, altfel se vor ”mura” mult mai tare. Spor la treabă! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveți murați rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lia_ 1

13.09.2013, 22:38

ds, eu am invatat ca se transfera saramura intr-o oala si se fierbea saramura a doua si a treia zi. Mai am si acu, au stat bine

Micutza Luana 1

14.09.2013, 20:01

foarte buni

Teo 1

14.09.2013, 23:07

AI DREPTATE ,Lia1! sunt cei mai gustosi castraveti!am mancat prima data la o nunta,apoi am cautat bucatarul sa-mi dea reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conservarea mararului