Castraveți murați rapid

de Panacris in Conserve, 13 Sep 2013 | 9359 vizualizari

 

Știu că nu-i ce rețetă sofisticată, dar poate fi de folos unora! ;) Recunosc că e prima oară când am preparat această rețetă și am fost foarte mulțumită de rezultat ;)

 

INGREDIENTE

  • castraveți cornișon cca. 5000 g,
  • sare iodată 1 lingură la un litru de apă,
  • usturoi 2 căpățâni,
  • mărar uscat 3-4 fire,
  • cimbru 2-3 fire,
  • pâine albă veche de 1 zi 1 felie,
  • tifon sau pânză subțire,
  • borcane mari ( cca. 3000 ml) 3 bucăți.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveți murați rapid:

Castraveții se spală, apoi se taie la capete, pentru a se mura rapid și uniform. Pe fundul borcanelor se așează crenguțe de mărar și cimbru, apoi se umplu cu castraveți. Usturoiul curățat se adaugă printre castraveți. Pâinea se împarte în căte borcane avem, se împachetează în tifon sau pânză subțire, ca să nu se împrățtie în borcan și se pune deasupra castraveților. Se umplu borcanele cu apă, ce apoi se răstoarnă într-un vas încăpător (gradat ar fi ideal!). După ce s-a măsurat cantitate de apă, se adaugă sarea și se pune la foc mic, pentru a se dizolva cât mai bine. Se răstoarnă saramura obșinută peste castraveți, apoi se acoperă cu o farfurioară și se lasă în bucătărie, cca 4 zile. Când începe să se tulbure lichidul, se suflă cu un pai în borcan, pentru a se ameseteca lichidul, un fel de pritoceală ca și la varza murată;) După ce s-a obținut gustul dorit al castraveților murați, dacă nu aveți loc în frigider pentru borcane, se transferă, în recipiente mai mici și se lasă la rece, altfel se vor ”mura” mult mai tare. Spor la treabă!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveți murați rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lia_ 1

13.09.2013, 22:38

ds, eu am invatat ca se transfera saramura intr-o oala si se fierbea saramura a doua si a treia zi. Mai am si acu, au stat bine

Micutza Luana 1

14.09.2013, 20:01

foarte buni

Teo 1

14.09.2013, 23:07

AI DREPTATE ,Lia1! sunt cei mai gustosi castraveti!am mancat prima data la o nunta,apoi am cautat bucatarul sa-mi dea reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai pentru congelator