Nu a fost in intentia mea sa postez reteta de doua ori. Castravetii i-am facut , dar fotografia o postez mai tarziu ( cand vine fiul meu).Va rog sa ma credeti pe cuvant.Da? Va multumesc!
Any, se pun borcanele inchise bine intr-o oala incapatoare, apoi se pune apa in oala pana la baza capacelor si se fierbe la foc mic. Daca in borcane s-a pus saramura fierbinte, atunci in oala se puna apa calda, daca saramura a fost rece, se pune apa rece.
abia inainte de craciun am deschis primul borcan pus dupa asta reteta + cativa catei de usturoi , alta nu voi mai folosii , castravetii bulgaresti nu au egal, mai ales cei pusi dupa reteta de la bunica .
este o reteta tare buna..............o folosesc si eu de cativa ani si ne place tare mult .......sunt minunati.
Pup Buni..........iar te plimbi si nu ne spui pe unde.................
Fetelor , aseara am ajuns acasa...medi am fost si eu un pic prin Moldova........ca nu puteam s-o las singura pe Miha ,de ziua ei..... ....(am fost prin apropiere, nu la ea)
Sa stiti ca nu m-am plimbat numai asa de drag......... ci am facut si acesti minunati castraveti, dulceata de mure, de afine..........eeeeeee treaba ......lucru.....ca se anunta iarna lunga....
Daaaaaaaaaa..............mai stiu eu pe cineva care negociaza ca si tine......stii ceva ?........am vazut zilele trecute la tine o reteta cu sardine si nici nu stii ce pofta mi-ai facut.......asa ca ieri am fost si am cumparat sardine..........zilele astea le fac , asa ca eu vin cu sardinele si tu cu afina(ta)................
reteta mea spal castravetii ai oparesc cu apa fierbinte le las pina sa raceste apa le asez in borcane pun condimente boabe de piper,mustar foi de dafin hrean rondele de ceapa si morcov, si pergatesc o zeama dupa gust dulceag nu imi plac sa fie acrii si pun zeama la fiert cind e fierbinte atunci pun pe castravetii din borcan pun o aspirina capacul si o asez in patura si o las pina a doua zi spor la treaba va pup