Castraveti murati (bulgaresti)

de lia maria in Conserve, 15 Oct 2010 | 23724 vizualizari

 

Dupa aceasta reteta , pun castravetii la murat in fiecare an. Nu sunt nici prea acri nici prea dulci, se pastreaza foarte bine si au un gust si o aroma minunata.

 

INGREDIENTE

  • Castraveti
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Telina Frunze
  • Marar uscat
  • Piper boabe
  • Hrean
  • Zahar
  • Sare
  • Otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati (bulgaresti):

Spalam si lasam la scurs castravetii. Curatam, spalam si feliem ceapa. Curatam si spalam usturoiul. Curatam, spalam si feliem hreanul. Pregatim borcane de 800g, bine spalate si uscate. In fiecare borcan punem o tija de telina, una de marar,doua felii de ceapa, un catel de usturoi, cateva boabe de piper si asezam castravetii, in asa fel incat sa incapa cat mai multi. Peste ei, in fiecare borcan, punem 1 lingurita cu farf  de sare mare, 1lingurita zahar, 1 cescuta mica otet si complectam cu apa. Deasupra mai punem o frunza de telina, dar nu este neaparat nevoie, le capsam si le punem la sterilizat intr-o oala si le lasam sa dea cateva clocote. Dupa 10-15’, castravetii isi vor schimba culoarea din verde in galbui . Oprim focul si le lasam in oala cu apa fierbinte pana a doua zi, sau pana apa din oala, se raceste de tot. Scoatem borcanele din apa, le stergem le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati (bulgaresti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

15.10.2010, 23:01

nadina73 1

16.10.2010, 02:06

super 5 f harnicuta foc nu gluma

Panacris 1

05.08.2015, 17:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti la borcan