Castraveti murati (bulgaresti)

de lia maria in Conserve, 15 Oct 2010 | 23520 vizualizari

 

Dupa aceasta reteta , pun castravetii la murat in fiecare an. Nu sunt nici prea acri nici prea dulci, se pastreaza foarte bine si au un gust si o aroma minunata.

 

INGREDIENTE

  • Castraveti
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Telina Frunze
  • Marar uscat
  • Piper boabe
  • Hrean
  • Zahar
  • Sare
  • Otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati (bulgaresti):

Spalam si lasam la scurs castravetii. Curatam, spalam si feliem ceapa. Curatam si spalam usturoiul. Curatam, spalam si feliem hreanul. Pregatim borcane de 800g, bine spalate si uscate. In fiecare borcan punem o tija de telina, una de marar,doua felii de ceapa, un catel de usturoi, cateva boabe de piper si asezam castravetii, in asa fel incat sa incapa cat mai multi. Peste ei, in fiecare borcan, punem 1 lingurita cu farf  de sare mare, 1lingurita zahar, 1 cescuta mica otet si complectam cu apa. Deasupra mai punem o frunza de telina, dar nu este neaparat nevoie, le capsam si le punem la sterilizat intr-o oala si le lasam sa dea cateva clocote. Dupa 10-15’, castravetii isi vor schimba culoarea din verde in galbui . Oprim focul si le lasam in oala cu apa fierbinte pana a doua zi, sau pana apa din oala, se raceste de tot. Scoatem borcanele din apa, le stergem le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati (bulgaresti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

15.10.2010, 23:01

nadina73 1

16.10.2010, 02:06

super 5 f harnicuta foc nu gluma

Panacris 1

05.08.2015, 17:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura invizibila cu mere

pe 24.11 la 23:05

Reteta de Tiramisu cu ciresata

pe 24.11 la 18:33

Reteta de placinta calorica

pe 24.11 la 18:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei in ulei