Cataif cu branza

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2013 | 9524 vizualizari

 

Imi place mult aceasta combinatie de branzeturi, si se potriveste foarte bine cu cataif!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cataif
  • 220 gr branza feta
  • 55 gr branza rocquefort
  • 55 gr branza kaseri ( sau branza galbena ca un cascaval) ex gouda
  • 110 gr branza emental
  • 110 gr unt
  • 110 gr margarina
  • 480 ml lapte
  • 215 gr smantana
  • 6 oua
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu branza:

Bateti usor 3 oua si amestecati cu branzeturile si piperul.

Deschideti cataiful cu mana si impartiti in cca 30-40 de portii, apoi acoperiti cu un prosop umed ca sa nu se usuce. In fiecare bucata de cataif, puneti o lingura din compozitia cu branzeturi si faceti forma unei mingiute, dar nu starngeti tare! Puneti aceste mingiute intr-o forma unsa in prealabil cu unt.

Topiti untul si margarina impreuna si puneti cate o lingura (nu mai mult!) deasupra la fiecare mingiuta. Cu o ora inainte de a pune la cuptor, puneti deasupra laptele amestecat cu smantana si restul de oua amestecate usor si lasati la frigider pana cand este absorbat tot lichidul.

Coaceti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 35-40 min.

Se serveste imediat cald.

TIPS-URI

1

Puteti congela aceasta placinta si sa o coaceti cand doriti, doar sa nu puneti laptele, puneti doar untul cu margarina, acoperiti cu o folie transparenta si puneti in congelator.

2

in loc de cele 110 gr de emental, puteti inlocui cu jambon si/sau bacon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cataif cu nuca