Cataif cu branza

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2013 | 7897 vizualizari

 

Imi place mult aceasta combinatie de branzeturi, si se potriveste foarte bine cu cataif!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cataif
  • 220 gr branza feta
  • 55 gr branza rocquefort
  • 55 gr branza kaseri ( sau branza galbena ca un cascaval) ex gouda
  • 110 gr branza emental
  • 110 gr unt
  • 110 gr margarina
  • 480 ml lapte
  • 215 gr smantana
  • 6 oua
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu branza:

Bateti usor 3 oua si amestecati cu branzeturile si piperul.

Deschideti cataiful cu mana si impartiti in cca 30-40 de portii, apoi acoperiti cu un prosop umed ca sa nu se usuce. In fiecare bucata de cataif, puneti o lingura din compozitia cu branzeturi si faceti forma unei mingiute, dar nu starngeti tare! Puneti aceste mingiute intr-o forma unsa in prealabil cu unt.

Topiti untul si margarina impreuna si puneti cate o lingura (nu mai mult!) deasupra la fiecare mingiuta. Cu o ora inainte de a pune la cuptor, puneti deasupra laptele amestecat cu smantana si restul de oua amestecate usor si lasati la frigider pana cand este absorbat tot lichidul.

Coaceti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 35-40 min.

Se serveste imediat cald.

TIPS-URI

1

Puteti congela aceasta placinta si sa o coaceti cand doriti, doar sa nu puneti laptele, puneti doar untul cu margarina, acoperiti cu o folie transparenta si puneti in congelator.

2

in loc de cele 110 gr de emental, puteti inlocui cu jambon si/sau bacon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu branza" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cataif cu nuca