Ceafa de porc in sos de rosii si usturoi

de Bya Ralu in Porc, 15 Aug 2014 | 2577 vizualizari

 

Neavand cuptor am facut la cuptor cu halogen,a iesit tare bun

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de ceafa de porc
  • 2 cepe mici rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie de rosii cuburi in bulion

Pentru marinarea carnii:

  • ulei de masline
  • 50 ml vin rosu
  • vegeta
  • piper alb
  • curcuma
  • boia dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc in sos de rosii si usturoi:

Peste carne de pun condimentele,uleiul de masline si vinul rosu.Se lasa la marinat 24 ore in frigider intr-un vas acoperit.

Intr-o tigaie punem bucatiile de carne cateva minute pe fiecare parte.

Se scot se pun intr-o tava ,se pune putina apa si se dau la cuptor la 200 de grade pentru 20 minute.

In tigaia in carne am prajit carnea punem putin ulei de masline,ceapa rosie taiat solzisori,sosul de la marinare carnii si rosiile cuburi.Se acopera cu un capac si se lasa putin pe foc.

Sosul format se pune cu grija peste carnea din cuptor si se lasa cam inca 20 minute.

Spre final se adauga usturoiul taiat marunt,se mai lasa inca 10-15 minute pana cand carnea este facuta bine.Daca este nevoie se completeaza cu putina apa.

Se serveste cu garnitura de cous-cous si muraturi

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ceafa de porc in sos de rosii si usturoi-0
Ceafa de porc in sos de rosii si usturoi-1
Ceafa de porc in sos de rosii si usturoi-2
Ceafa de porc in sos de rosii si usturoi-3
Ceafa de porc in sos de rosii si usturoi-4
Ceafa de porc in sos de rosii si usturoi-5
Ceafa de porc in sos de rosii si usturoi-6

COMENTARII (37)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

17.08.2014, 10:59

andreea

Bya Ralu

Bya Ralu 1

17.08.2014, 10:59

ruxyca

Bya Ralu

Bya Ralu 1

17.08.2014, 10:59

rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!