Ceafa de porc la cuptor

de Rocsi in Porc, 4 Iul 2015 | 13804 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceafa de porc dezosata
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi mai mari
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor:

Spalam carnea, o stergem cu un servetel, apoi o taiem felii potrivit de groase. Ceapa verde o curata, cozile le taiem rondele, iar partea alba bucati potrivite. Decojim morcovul, il taiem rondele. Usturoiul il curatam, il taiem feliute. Intr-o tava asezam bucatile de care, punem ceapa verde, feliile de morcov si ustuoriul. Condimentam cu sare, piper, boia dulce si putin cimbru uscat. Intr-un bol mic punem pasta de tomate, o cana si 1/2 cu apa, amestecam bine. Turnam acest amestec printre bucatile cu carne. Acoperim tava cu staniol, o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru o ora si 30 de minute. Dupa acest timp o descoperim, o mai lasam 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos, dar ridicam putin temperatura cuptorului. Cand este gata, o scoatem si servim. Cu muraturi a mers de minune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Rocsi 1

02.08.2015, 18:46

Dia eu nu prea sunt fana ceafa de porc, dar a iesit asa suculenta si buna ca am mancat si eu...dar totusi am ales grasimea

Rocsi 1

02.08.2015, 18:46

Elaaaa, hai la masa

Rocsi 1

02.08.2015, 18:47

Pupici Ina

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Porc cu vin si usturoi la tigaie