Cerb cu legume

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2010 | 10078 vizualizari

 

totul a pornit de la niste cepe mici , mici si amarate care din cenusarese au devenit printese langa o bucata de carnita de cerb .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne cerb
  • 100 gr slanina afumata
  • 8 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri untura  de porc
  • sare
  • piper 
  • boia
  • cimbru
  • menta 
  • 100 ml vin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cerb cu legume:

  1. legumele se curata si se spala .
  2. carnea de cerb se  tine 30 min in apa rece sa se traga sangele din ea.
  3. cu un cutit ascutit se inteapa carnea si se impaneaza cu morcov , slanina afumata si usturoi .
  4. intr-o cratita puneti untura iar cand e fiebinte prajiti bine pe toate partile bucata de carne , adaugati legumele si condimentele  , puneti apa sa le acopere .
  5.  acoperiti cu un capac  si fierbeti aprox. 1 ora pana cand apa a scazut si se formeaza sosul .
  6. adaugati vinul si mai tineti la fiert 10 minute .
  7. puteti servi cu garnitura de  orez cu ciuperci .

TIPS-URI

1

la vanat merge un pahar de vin rosu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cerb cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ionix 1

29.01.2010, 15:44

ma bucur ca v-am facut sa zambiti... si asta e, arta cere sacrificii, mai ales arta culinara

ANCA 1

29.01.2010, 16:17

ramo_cata 1

09.02.2010, 23:50

eu acum am vazut reteta ..dar e super..n-am mancat nici caprioara nici cerb ...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu legume si piept de pui