Cerb cu legume

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2010 | 10174 vizualizari

 

totul a pornit de la niste cepe mici , mici si amarate care din cenusarese au devenit printese langa o bucata de carnita de cerb .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne cerb
  • 100 gr slanina afumata
  • 8 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri untura  de porc
  • sare
  • piper 
  • boia
  • cimbru
  • menta 
  • 100 ml vin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cerb cu legume:

  1. legumele se curata si se spala .
  2. carnea de cerb se  tine 30 min in apa rece sa se traga sangele din ea.
  3. cu un cutit ascutit se inteapa carnea si se impaneaza cu morcov , slanina afumata si usturoi .
  4. intr-o cratita puneti untura iar cand e fiebinte prajiti bine pe toate partile bucata de carne , adaugati legumele si condimentele  , puneti apa sa le acopere .
  5.  acoperiti cu un capac  si fierbeti aprox. 1 ora pana cand apa a scazut si se formeaza sosul .
  6. adaugati vinul si mai tineti la fiert 10 minute .
  7. puteti servi cu garnitura de  orez cu ciuperci .

TIPS-URI

1

la vanat merge un pahar de vin rosu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cerb cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ionix 1

29.01.2010, 15:44

ma bucur ca v-am facut sa zambiti... si asta e, arta cere sacrificii, mai ales arta culinara

ANCA 1

29.01.2010, 16:17

ramo_cata 1

09.02.2010, 23:50

eu acum am vazut reteta ..dar e super..n-am mancat nici caprioara nici cerb ...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu legume la cuptor