Cereale de casa cu lapte

de Meea in Mancare copii, 3 Iul 2020 | 3881 vizualizari

 

 No, liniștește-te, că nu e vorba doar despre niște simple cereale cu lapte. Vorbim aici despre cereale făcute în casă, știi doar că nu ma joc! Sunt prăjiturele crocante, simple de făcut, doar că la o scară mult mai mică, ha. Mă roade totuși și o curiozitate...tu pui prima dată laptele sau cerealele? Eu nu mai înțeleg cum se trăiește pe lumea asta...

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 200 g zahăr
  • 1 ou
  • esență de vanilie
  • 300 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • puțină sare
  • ciocolată tocată
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cereale de casa cu lapte:

      Topim untul apoi adăugăm zahărul și amestecăm puțin. Punem oul, sarea și vanilia. Adăugăm apoi făina, praful de copt și ciocolata tocată. Vom obține un aluat omogen și nelipicios. Pe hârtia de copt vom forma cu mâna (puțin unsă cu ulei) biluțe mici de tot pe care le aplatizăm ușor. Faptul că aluatul este unul solid și nelipicios, permite modelarea prăjiturelelor care nu-și vor schimba prea mult forma după coacere. Deci nu trebuie să te temi că se vor împrăștia prin tavă sau ceva.

      Punem deasupra prăjiturelelor câte o bucată mică de ciocolată. Lăsăm tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, până când se rumenesc ușor pe deasupra prăjiturelele. Le lăsăm la răcit complet. Se servesc alături de lapte călduț în fiecare dimineață!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Cereale de casa cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua in chifle cu sunca, legume si cascaval