Chec aperitiv

de ionix in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2009 | 6032 vizualizari

 

reteta este dupa reteta postata de bucatarasul Dragos, putin schimbata...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de smantana
  • 5 linguri de faina
  • 300 de grame de sunca sau salam 
  • 2 ardei grasi rosii;
  • 1 ardei verde
  • 1 gogosar
  • 3 cepe de apa
  • 2 legaturi de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:


Intr-un bol se pun cele 5 oua si se bat bine. Se adauga treptat faina, pentru a nu face cocoloase, si smantana amestecand bine pentru a se omogeniza. Se adauga salamul taiat cubulete, ardeii taiati cubulete, gogosarul taiat cubulete, ceapa taiata cubulete, mararul si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine si se pune sare si piper, dupa gust.



Intr-o tava de chec se aseaza hartie de copt si se pune compozitia.


Mie mi-au iesit doua checuri.


Se da la foc mediu circa 45-60 min, depinde de cuptor. Se scoate pe un prosop de bumbac.


Va sfatuiesc sa asteptati sa se raceasca pentru a se taia mai bine.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ionix 1

18.12.2009, 21:59

maine o fac ... sotul meu a decis ... i-am aratat poza si a zis maine maine
ah, ne intrebam cum ai facut mamaliguta?? intr-o forma ceva sau ai facut in ceaun si ai modelat-o cu mana dupa??? oh, si-o sa fac poze cu siguranta, asta daca nu-mi iese aiurea

Bucataras Dragos 1

18.12.2009, 22:13

Deci mamaliguta se face normal in ceaun iar apoi o rastorni intr-un castron mare(uns in prealabil cu ulei pe margini) in mijlocul caruia a fost pus cu gura in jos un castron (bol de supa) cu ulei . daca e de inox castronul mare avantaju e ca nu se raceste mamaliga pana faci/prepari carnea cu ciupercile. Se pune o farfurie mare intinsa ca de tort cu gura in jos deasupra castronului mare cu mamaliga care apoi se va rasturna rezultand o forma stil Colosseum iar la mijloc se va pune carnea cu ciuperciile...Succes!
P.S. Se poate servi cu vin alaturi de sot in cazul tau.( se poate spune ca vinul face parte din reteta

ionix 1

18.12.2009, 22:22

oh, e o arta sa faci mamaliguta vad... o sa fiu atenta maine la instructiunile tale si-o sa postez rezultatul
oh, pai vin am de toate felurile ca-s pregatita pt mos craciun deci pot face o super reteta daca ar tine de aprovizionarea cu vin
mersi mult de tot

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv