Chec aperitiv din carne de porc si leurda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2014 | 18343 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac chiftelute, dar cum nu aveam timp sa stau langa aragaz sa prajesc chftele, am transformat reteta si am pus totul la cuptor...

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1 kg pulpa de porc tocata
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei iute rosu
  • 2-3 oua
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv din carne de porc si leurda:

Pulpa de porc sa fie cu foarte putina grasime. Se spala, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. Se adauga ouale, la inceput am pus doar 2, dar dupa ce am amestecat ingredientele, compozitia a mai cerut inca un ou. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri, se toaca marunt si se pune in compozitia de carne, leurda se taie fidelute, iar ceapa verde rondele subtiri. Se amesteca toate ingredientele, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, noi preferam mai piscacios, ungem o forma de chec cu putin ulei si transferam compozitia in tava. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt 40-45 minute, pana se rumeneste.

Lasam sa se raceasca, portionam si servim ca si aperitiv, sau garnitura la un piure, orez ce va place, alaturi de salate...

Sa va fie de bine!!!

 

TIPS-URI

1

pentru a va impresiona musafirii, puteti sa puneti in forme de silicon de briose sau in tava de briose

2

daca nu aveti leurda inlocuiti cu usturoi

RETETA IN IMAGINI

Chec aperitiv din carne de porc si leurda-0
Chec aperitiv din carne de porc si leurda-1
Chec aperitiv din carne de porc si leurda-2
Chec aperitiv din carne de porc si leurda-3
Chec aperitiv din carne de porc si leurda-4
Chec aperitiv din carne de porc si leurda-5
Chec aperitiv din carne de porc si leurda-6

COMENTARII (23)

cristeena20

cristeena20 1

03.04.2014, 12:18

Minunata rulada!!!! excelent!!bravo

nacularisa

nacularisa 1

16.04.2014, 11:12

Yammy!!

iri_iri

iri_iri 1

29.03.2015, 17:00

Arată numai buna de mancT

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!