Chec aromat si glazurat

de Valclaudia in Prajituri, 4 Mai 2014 | 2459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de apa minerala
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 100 gr. migdale macinate
  • 2 linguri dulceata de caise
  • 6 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 6 linguri de apa
  • bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat si glazurat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Peste albusuri punem un praf de sare, apoi doua linguri de zahar si mixam pana obtinem o spuma ferma.

Mixam apoi galbenusurile cu praful de copt, cu turmericul si celelalte doua linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam dulceata de caise, apa minerala si migdalele macinate.

Amestecam cu o lingura de lemn, usor, sa nu se lase compozitia, incorporand alternativ albusurile si faina.

Ungem o tava de chec cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava.

Dam apoi tava in cuptorul preincalzit timp de 40 minute pana se rumeneste frumos checul nostru.

Il lasam la racit,apoi il portionam dupa preferinta.

Topim ciocolata amaruie la foc mic in 6 linguri de apa, glazuram bucatelele de chec si decoram cu bombonele.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat si glazurat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca cu mere (Milopita)