Chec aromat si glazurat

de Valclaudia in Prajituri, 4 Mai 2014 | 1068 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de apa minerala
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 100 gr. migdale macinate
  • 2 linguri dulceata de caise
  • 6 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 6 linguri de apa
  • bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat si glazurat:

Se separa albusurile de galbenusuri.


Peste albusuri punem un praf de sare, apoi doua linguri de zahar si mixam pana obtinem o spuma ferma.


Mixam apoi galbenusurile cu praful de copt, cu turmericul si celelalte doua linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam dulceata de caise, apa minerala si migdalele macinate.


Amestecam cu o lingura de lemn, usor, sa nu se lase compozitia, incorporand alternativ albusurile si faina.


Ungem o tava de chec cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava.


Dam apoi tava in cuptorul preincalzit timp de 40 minute pana se rumeneste frumos checul nostru.


Il lasam la racit,apoi il portionam dupa preferinta.


Topim ciocolata amaruie la foc mic in 6 linguri de apa, glazuram bucatelele de chec si decoram cu bombonele.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat si glazurat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

05.05.2014, 00:50

Vai ce bine arata !!!

_Alina_ 1

05.05.2014, 12:42

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 12:50

arata grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Chec cu crema de branza si nesquik