Chec aromat si glazurat

de Valclaudia in Prajituri, 4 Mai 2014 | 2155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de apa minerala
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 100 gr. migdale macinate
  • 2 linguri dulceata de caise
  • 6 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 6 linguri de apa
  • bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat si glazurat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Peste albusuri punem un praf de sare, apoi doua linguri de zahar si mixam pana obtinem o spuma ferma.

Mixam apoi galbenusurile cu praful de copt, cu turmericul si celelalte doua linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam dulceata de caise, apa minerala si migdalele macinate.

Amestecam cu o lingura de lemn, usor, sa nu se lase compozitia, incorporand alternativ albusurile si faina.

Ungem o tava de chec cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava.

Dam apoi tava in cuptorul preincalzit timp de 40 minute pana se rumeneste frumos checul nostru.

Il lasam la racit,apoi il portionam dupa preferinta.

Topim ciocolata amaruie la foc mic in 6 linguri de apa, glazuram bucatelele de chec si decoram cu bombonele.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat si glazurat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

Reteta de mancare de post din cuburi de soia

de Caty 2

pe 21.11 la 15:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie si bezea