Chec cu aromă de lamâie

de diaconta in Prajituri, 16 Oct 2012 | 2715 vizualizari

 

Ştiu,iar veţi spune „iarăşi chec??”.Pai dacă e bun şi cafeluţa de dimineaţă cere şi o felie de chec pufos,cu gust acrişor de lamâie,pot eu să spun „Nu”? Nu prea.E un chec pe care l-am făcut de foarte multe ori pentru că e o reţetă simplă care rezolva rapid pofta de dulce.
Reţeta îi aparţine naşei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chec:
  • 3 oua
  • 12 linguri zahar
  • 13 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 13-14 linguri faina
  • 0 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt (10gr)
  • Vanilie
  • Coaja si zeama de lamâie
  • Sare
  • Pentru glazura de lamâie:
  • 2 lamâi
  • Zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu aromă de lamâie:

Ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga alternativ uleiul si laptele.Punem si aromele,iar la final faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt.


Daca este cazul mai adaugati o lingura de faina,compozitia trebuie sa ramana totusi destul de „lejera” pentru ca sa fie checul pufos.


Amestecam putina compozitie cu cacao.


Daca nu doriti,puteti sa-l lasati fara cacao,e la fel de bun.Compozitia cu cacao se pune deasupra si se amesteca putin cele doua compozitii.


Punem compozitia într-o tava de chec si o punem în cuptorul preîncalzit(tava),aproximativ 35-40 de minute.


Primele 10 minute focul va trebui sa fie ceva mai „iute” apoi reduceti temperatura.


Verificati cu scobitoarea când este copt.


Facem un sirop din zeama de lamâie si zahar în functie de cât de dulce-l doriti,apoi se pune peste checul fierbinte.


Va fi absorbit foarte repede.


Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu aromă de lamâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

lilik 1

17.10.2012, 22:45

si eu vreau la cafeluta

diaconta 1

18.10.2012, 09:00

Lilik vino sa-ti dau,dar sa aduci niste rulada

lilik 1

18.10.2012, 09:16

Prezent am adus rulada si

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Chec parfumat cu lamaie si unt