Chec cu mere

de La Ancuta in Prajituri, 23 Noi 2010 | 3331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175 g unt moale
  • 175 g zahar
  • 3 oua
  • 175 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 mere rase
  • 2 linguri suc de mere sau lapte
  • 25 g migdale sau nuci taiate (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

Untul si zahrul se mixeaza bine. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare.


Se adauga faina cernuta, praful de copt si scortisoara si se amesteca pana se omogenizeaza.


Merele se curata, se rad pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in aluat impreuna cu laptele (sau sucul de mere). Se amesteca bine.


O tava de chec se unge cu unt sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se imprastie in tava nucile tocate (optional). Se toarna aluatul in tava astefel pregatita si se coace in cuptorul incins la 170 de grade, pana se rumeneste si trece testul scobitorii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

La Ancuta 1

09.10.2011, 19:22

Vai Dia, dar se poate asa ceva?

diaconta 1

09.10.2011, 19:37

o fi fost tot de ciuda?

La Ancuta 1

10.10.2011, 13:12

"o fi fost tot de ciuda?"... nu esti chiar sigura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca