Dupa o reteta din Click pt.femei
Laptele se pune la fiert.Se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos,se amesteca bine si se lasa la racit.
Intre timp se amesteca bine untul(la temperatura camerei) cu zaharul si apoi se adauga si galbenusurile si se incorporeaza.Se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt,se amesteca.La sfarsit se adauga nuca de cocos inmuiata in lapte si albusurile batute spuma si se amesteca usor pana se omogenizeaza toata compozitia.
Se ia forma de chec,se unge cu unt(sau ulei) si se tapeteaza cu faina.Se toarna 1/2 din compozitie si se pun bucati de ananas scurse de zeama de compot.Se pune restul de compozitie si deasupra se pun din nou bucati de ananas.
Se da la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro