Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para

de Ancutsa in Mancare copii, 11 Iul 2019 | 110 vizualizari

 

Un desert de week-end special pentru copii. Am înlocuit cacaua cu pudră de roșcove coapte, pentru că nu conține cofeină și poate fi consumată și de copii. În plus, are un gust asemănător cu al pudrei de cacao, este bogată în  în vitamine, minerale, fibre alimentare si calciu.
Am înlocuit, de asemenea, zahărul tos cu zahăr brut din trestie de zahăr, care conține vitamine și minerale, pe care zahărul obișnuit le pierde prin procesul de albire și rafinare (de aceea zahărul brut este considerat o opțiune mai sănătoasă în schimbul zahărului alb), în plus are un gust plăcut de caramel.
Singurul zahăr alb folosit la această rețetă a fost o linguriță de zahăr pudră pentru decor, reducând astfel pe cât posibil consumul de zahăr alb.
„Meniu copii”

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă,
  • Un praf de sare,
  • 3+1 linguri zahăr brut din trestie de zahăr,
  • 130 ml ulei,
  • 4 linguri cu vârf de făină,
  • O jumătate de plic praf de copt,
  • O lingură rasă pudră de roșcove,
  • O mână de mieji de nucă,
  • O pară William mai coaptă,
  • Pentru servire:
  • o cană de lapte,
  • 120 ml apă,
  • 1 linguriță orz solubil,
  • 1 linguriță zahăr brut,
  • 1 linguriță zahăr pudră
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para:



Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 3 linguri de zahăr brut, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, făina şi praful de copt şi se omogenizează.


O treime din compoziția albă se toarnă într-un castronel, pentru a o amesteca împreună cu pudra de roșcove.


Se transferă într-o tavă pentru chec pregătită cu hârtie de copt, mai întâi compoziția cu roșcove, apoi compoziția albă.


Se presară mieji de nucă mărunțiți grosier.


Se spală o pară, se decojește sau nu, în funcție de preferințe, se feliază, se trece prin făină, pentru a nu lăsa zeamă care să lase aluatul. Se așază peste compoziție și se scufundă ușor cu degetele.


Se presară o lingură de zahăr brut, care îi va da o crustă aurie și gustoasă.


Se dă checul la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se face auriu, adică aprox 20 de minute, apoi se lasă la răcit.



Sugestie de servire: checul se poate servi alături de o cană cu lapte sau o ceașcă de băutură aromată din orz (care nu conține cofeină), îndulcită cu o linguriță de zahăr brut. Opțional, se poate da checul cu zahăr pudră.



Porții: 10


Timp de pregătire: 15 min


Timp de gătire: 20 min



Poftă Bună!


Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/chec-cu-pudra-de-roscove-mieji-de-nuca.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

14.07.2019, 18:58

Un, doua felii de chec as servi oricand!

mirela0911 1

14.07.2019, 19:25

Servesc o felie!

Ancutsa 1

14.07.2019, 22:47

Rocsi, Mirela, va poftesc la o felie (sau mai multe) cu mare drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sweet Arpacas