Chec de post cu portocale si stafide

de trifadalia in Dulciuri, 18 Iun 2018 | 4609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana suc de portocale proaspat stors
  • 1/3 cana ulei de floarea soarelui
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite coaja rasa de la portocale
  • 1 plic de zahar vaniliat sau 0 esenta de anilie
  • 3 linguri de stafide
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de post cu portocale si stafide:

Se pune intr-un castron sucul de portocale, uleiul, zaharul, esenta sau zaharul vaniliat si coaja de la portocale care se mixeaza pana se amesteca bine ingredientele. Apoi se adauga o cana din faina  care se mixeaza pana devine omogena compozitia. Se adauga praful de copt si restul de faina ( o cana) si se amesteca mai departe.

Se tapeteaza cu faina o forma rotunda cu peretii de tasabili ( 22 cm ) in care se toarna compozitia obtinuta peste care se adauga stafidele. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 40 de minute. Cand este gata se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Stafidele se pot introduce si in lichior de cafea pentru a se inmuia. Daca nu se doreste se pot pune asa cum sunt in pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de post cu portocale si stafide" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu gem