Reteta de preparare a papanasilor

de palpabil in Dulciuri, 14 Mai 2013 | 1617 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • branza de vaci 1 kg
  • faina 400 gr
  • oua 150 gr (3 oua)
  • zahar 100 gr
  • bicarbonat 3 gr
  • razatura de lamaie 10 gr (cam 2 - 3 lamai rase)
  • gris 100 gr
  • smantana 500 gr
  • dulceata 250 gr
  • zahar pudra 50 gr
  • sare 20 gr
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor


Faina se cerne.


Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc sub jet de apa rece.


Branza de vaci se amesteca cu faina, ou, zahar, bicarbonat, razatoare de lamaie, apoi din compozitie se impart 12 bucatele de aluat. Din fiecare bucata de aluat se portioneaza cate 2 (la portie). Din fiecare bucata se taie o bucatica de marimea unei maslini mari. Din cea mare se formeaza un cilindru, iar din cea mica o biluta si apoi se arunca toate in uleiul incins. Cilindrul rumenit se aseaza pe farfurie, se umplu cu dulceata, se pune smantana, se pune biluta deasupra si se toarna din nou smantana.


Se orneaza cu dulceata si zahar farin!

 

TIPS-URI

1

va recomand sa folositi branza de vaci cat mai uscata deoarece daca este zemoasa inghite multa faina, iar atuncii papanasii vor avea mai mult gust de faina decat de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

diana_k 1

15.05.2013, 17:07

palpabil 1

15.05.2013, 19:52

multumesc... asta imi place cel mai mult sa fac... dulciuri

diaconta 1

15.05.2013, 22:32

si eu la dulciuri sunt fruntasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor deliciosi