Chec pufos simplu

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Aug 2016 | 6065 vizualizari

 

Cel mai pufos chec care l-am mancat. De cand l-am facut, inspirat de Gabytza, numai din  asta trebuie sa fac baiatului.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 80g faina
  • 60ml lapte
  • 50ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 125g zahar (50g+75g)
  • 8g amidon alimentar
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos simplu:

Se separa ouale.

Se amesteca galbenusurile cu cu 50g zahar si zaharul vanilat.

Se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare.

Se pune faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit coaja rasa de lamaie.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 75g zahar si amidonul si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Se pune peste galbenusuri si se omogenizeaza usor cu o spatula de jos in sus.

Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mic pentru 45-50 minute.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se scoate din forma si se lasa la racit complet.

Se poate presara cu zahar pudra.

Se feliaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos simplu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

18.08.2016, 09:06

Multumesc

diaconta 1

18.08.2016, 22:47

Macar aici pot sa mananc si eu ceva )))

MotanLaOale 1

18.08.2016, 23:35

)

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao si gem de prune