Chec tiramisu cu ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 16 Oct 2016 | 1034 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, iubita si apreciata in familia mea.
Cativa dintre minunatii bucatarasi l-au si gustat si sper din suflet ca le-a fost pe plac...eu l-am adus cu toata inima pentru o intalnire deosebita!
Reteta este pentru doua portii de tiramisu.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de piscoturi( in jur de 800 gr)

Sirop:

  • 400 ml cafea esspreso si un pahar de apa
  • 2 esente de rom
  • 6 linguri zahar brun

Crema de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata( eu am pus cu lapte si frisca)
  • 2 linguri nutella
  • 100 gr unt
  • 300 ml frisca lichida( hulala cu grasimi nehidrogenate)

Crema zabaione:

  • 9 galbenusuri
  • 200 ml Martini alb
  • 150 ml frisca
  • 100 gr. zahar pudra vanilat
  • 3 linguri faina
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 gr. mascarpone
  • 3 linguri cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec tiramisu cu ciocolata:

Din aceasta cantitate ne ies doua checuri.


Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti.


Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca, am adaugat ciocolata, nutella si am amestecat pana ce s-a omogenizat, nu trebuie sa fiarba compozitia. Cand s-a racit putin am pus frisca, am amestecat si am dat compozitia la rece, apoi am scos vasul si am mixat-o pana ce a devenit o crema pufoasa si am pus-o din nou la frigider.


Crema zabaione


Intr-un vas, pe foc mic, am pus galbenusurile cu zaharul, martini, faina si frisca lichida, am amestecat pana ce s-a ingrosat si a dat cateva clocote, am racit putin compozitia, apoi am mixat-o cu mixerul vertical, pana a devenit fina, am adaugat mascarpone si am amestecat pana la omogenizare.


Frisca( cei 500 ml) am mixat-o apoi am pus-o peste crema de zabaione si am amestecat-o cu un tel.


Am preparat cafeaua, pe rand pentru cele doua portii, deoarece avem nevoie sa ramana calda.


200 ml cafea plus o jumatate de pahar de apa , 3 linguri de zahar si o esenta de rom, acesta este siropul.


Am pus o folie de prospetime la baza tavii de chec, am lasat marginile afara, am pus primul rand de piscoturi pe care le-am inmuiat in siropul de cafea, apoi o parte de crema zabaione , din nou un rand de piscoturi inmuiate in cafea, o parte de crema de ciocolata, din nou un rand de piscoturi, crema zabaione, si ultimul rand va fi cel de piscoturi inmuiate in sirop de cafea.


Am pus deasupra folie de prospetime si am dat la rece peste noapte.


Am asamblat si al doilea tiramisu si l-am dat la rece.


Am pastrat crema zabaione ramasa.


A doua zi, am ridicat folia si am intors checul pe un platou. Cu crema ramasa am acoperit fiecare chec tiramisu, apoi am presarat cacao printr-o sita.


Se pastreaza la rece.


Aveti grija sa incuiati frigiderele pentru ca dispare incredibil de rapid! :))))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tiramisu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

17.10.2016, 09:24

Elucubratiiculinare, iti multumesc!

diaconta 1

18.10.2016, 10:19

si eu mi-as fi dorit sa fiu acolo intr-o zi atat de speciala

RuxyRux 1

19.10.2016, 10:28

Sunt sigura Die scumpa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea si mascarpone