Chec tiramisu cu ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 16 Oct 2016 | 2139 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, iubita si apreciata in familia mea.
Cativa dintre minunatii bucatarasi l-au si gustat si sper din suflet ca le-a fost pe plac...eu l-am adus cu toata inima pentru o intalnire deosebita!
Reteta este pentru doua portii de tiramisu.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de piscoturi( in jur de 800 gr)

Sirop:

  • 400 ml cafea esspreso si un pahar de apa
  • 2 esente de rom
  • 6 linguri zahar brun

Crema de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata( eu am pus cu lapte si frisca)
  • 2 linguri nutella
  • 100 gr unt
  • 300 ml frisca lichida( hulala cu grasimi nehidrogenate)

Crema zabaione:

  • 9 galbenusuri
  • 200 ml Martini alb
  • 150 ml frisca
  • 100 gr. zahar pudra vanilat
  • 3 linguri faina
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 gr. mascarpone
  • 3 linguri cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec tiramisu cu ciocolata:

Din aceasta cantitate ne ies doua checuri.


Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti.


Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca, am adaugat ciocolata, nutella si am amestecat pana ce s-a omogenizat, nu trebuie sa fiarba compozitia. Cand s-a racit putin am pus frisca, am amestecat si am dat compozitia la rece, apoi am scos vasul si am mixat-o pana ce a devenit o crema pufoasa si am pus-o din nou la frigider.


Crema zabaione


Intr-un vas, pe foc mic, am pus galbenusurile cu zaharul, martini, faina si frisca lichida, am amestecat pana ce s-a ingrosat si a dat cateva clocote, am racit putin compozitia, apoi am mixat-o cu mixerul vertical, pana a devenit fina, am adaugat mascarpone si am amestecat pana la omogenizare.


Frisca( cei 500 ml) am mixat-o apoi am pus-o peste crema de zabaione si am amestecat-o cu un tel.


Am preparat cafeaua, pe rand pentru cele doua portii, deoarece avem nevoie sa ramana calda.


200 ml cafea plus o jumatate de pahar de apa , 3 linguri de zahar si o esenta de rom, acesta este siropul.


Am pus o folie de prospetime la baza tavii de chec, am lasat marginile afara, am pus primul rand de piscoturi pe care le-am inmuiat in siropul de cafea, apoi o parte de crema zabaione , din nou un rand de piscoturi inmuiate in cafea, o parte de crema de ciocolata, din nou un rand de piscoturi, crema zabaione, si ultimul rand va fi cel de piscoturi inmuiate in sirop de cafea.


Am pus deasupra folie de prospetime si am dat la rece peste noapte.


Am asamblat si al doilea tiramisu si l-am dat la rece.


Am pastrat crema zabaione ramasa.


A doua zi, am ridicat folia si am intors checul pe un platou. Cu crema ramasa am acoperit fiecare chec tiramisu, apoi am presarat cacao printr-o sita.


Se pastreaza la rece.


Aveti grija sa incuiati frigiderele pentru ca dispare incredibil de rapid! :))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tiramisu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

17.10.2016, 09:24

Elucubratiiculinare, iti multumesc!

diaconta 1

18.10.2016, 10:19

si eu mi-as fi dorit sa fiu acolo intr-o zi atat de speciala

RuxyRux 1

19.10.2016, 10:28

Sunt sigura Die scumpa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală