Chec umed cu nuci si alune la slow cooker Crock-Pot

de Rita Ilies in Slow Cooking, 21 Mar 2016 | 2520 vizualizari

 

Cu dulciurile mă împac foarte bine. De post sau ”de dulce”, nu le refuz orice-ar fi. De această dată am pregătit un chec umed plin de alune și nuci, potrivit pentru perioada de post în care ne aflăm. 
Am avut un mare aliat: aparatul de gătit Crock-Pot slow cooker, care m-a ajutat să obțin un chec dens și frumos crescut. Face treaba în locul meu de aproape 1 an și sunt foarte mulțumită. Până și de canicula din timpul verii mă scutește. Nu-i prea plăcut să gătești la cuptor când sunt peste 30°C afară, la umbră.

 

INGREDIENTE

  • 125 g zahăr brun
  • 125 g apă minerală
  • 125 g ulei de floarea soarelui
  • sare
  • 175 g dulceață
  • 175 g făină
  • 30 g cacao
  • praf de copt
  • 150 g nuci și alune
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu nuci si alune la slow cooker Crock-Pot:

Este un chec simplu, care nu necesită migală, nici măcar pra mult efort. Ingredientele se pot încorpora împreună, însă eu am ales să le adaug pe rând din pură obișnuință.


Am pus ingredientele lichide în vasul robotului de bucătărie, apoi zagărul și am mixat. Am adăugat praful de copt, apoi făina și am mixat din nou.


În compoziția obținută am adăugat nucile și alunele prăjite, iar apoi cacaoa. Am mixat până când cacaoa s-a încorporat complet.


Am tapetat vasul ceramic al aparatului Crock-Pot 4,7 L Digital cu hârtie de copt, apoi am turnat compoziția pentru chec în acesta.


Am setat funcția ”low” și am copt checul timp timp de 4 ore și jumătate. După ce s-a răcit l-am glazurat ușor cu o glazură de portocale ”la rece”.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu nuci si alune la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Camelya 1

24.03.2016, 11:09

Rita Ilies 1

24.03.2016, 20:56

Rocsi, și două dacă vrei!

Rita Ilies 1

24.03.2016, 20:56

Simo, tare fain ies toate. Îmi place să fac dulciuri la cuc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock Pot