Cheesecake cu capsuni

de Aletta in Dulciuri, 7 Aug 2015 | 2811 vizualizari

 

M-am inspirat de la draga noastra bucataras Merisor, in privinta acestei retete.
Familia mea a fost incantata de acest desert racoritor si foarte gustos!

 

INGREDIENTE

Crema nr. 1

  • 250 g mascarpone
  • 100 gr branza de vaci pentru prajituri(de la Lidl)
  • 150 g frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • apa cat sa fie gelatina acoperita
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 varf cutit sare.

Crema nr 2:

  • 150 g branza de vaci pentru prajituri
  • 150 g frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 200 g capsuni
  • 5 g gelatina
  • apa cat sa fie gelatina acoperita
  • 1 varf cutit sare

In plus:

  • 50 g frisca
  • capsuni 200-300 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

 Crema nr.1:  Incepem cu gelatina pe care o punem la hidratat in apa cat sa fie acoperita.

Mixam mascarponele cu branza de vaci, zaharul, putina sare, esenta si zaharul vanilat pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam frisca si omogenizam bine intreaga compozitie.

Punem gelatina la topit pe baie de aburi, iar cand este diluata complet, o turnam in fir subtire peste crema, mixand energic sa se imprastie uniform in toata compozitia.

Curatam 10-15 capsuni de codite si le taiem in jumatati pe care le asezam in forma tapetata cu folie alimentara.

Intindem crema in strat uniform peste capsuni si dam din nou forma la frigider pana preparam cea de-a doua crema.

Pentru crema nr. 2 : punem gelatina in apa la hidratat si o lasam pana pregatim crema.

Trecem capsunile spalate si curatate prin blender.

Branza o mixam cu zaharul si putina sare, apoi o amestecam cu frisca si la final adaugam capsunile pasate.

Topim gelatina pe baie de aburi si o adaugam imediat peste crema si mixam energic pana se omogenizeaza bine totul.

Scoatem forma din frigider si intindem crema de capsuni in strat uniform peste cealalta crema care este aproape inchegata.

Dam forma din nou la frigider cateva ore pana cand cremele vor fi suficient de inchegate pentru a se putea portiona cheesecake-ul.

S-a inchegat foarte bine si s-a putut deja servi dupa 2 ore de stat la frigider.

Nu am folosit biscuitii ca blat. Dar se poate face un blat din biscuiti si unt topit.

Se orneaza cu frisca si capsuni.

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar folosita variaza in functie de cat de dulci vor fi celelalte ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake pufos