Cheesecake cu capsuni

de Aletta in Dulciuri, 7 Aug 2015 | 2124 vizualizari

 

M-am inspirat de la draga noastra bucataras Merisor, in privinta acestei retete.
Familia mea a fost incantata de acest desert racoritor si foarte gustos!

 

INGREDIENTE

Crema nr. 1

  • 250 g mascarpone
  • 100 gr branza de vaci pentru prajituri(de la Lidl)
  • 150 g frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • apa cat sa fie gelatina acoperita
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 varf cutit sare.

Crema nr 2:

  • 150 g branza de vaci pentru prajituri
  • 150 g frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 200 g capsuni
  • 5 g gelatina
  • apa cat sa fie gelatina acoperita
  • 1 varf cutit sare

In plus:

  • 50 g frisca
  • capsuni 200-300 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

 Crema nr.1:  Incepem cu gelatina pe care o punem la hidratat in apa cat sa fie acoperita.

Mixam mascarponele cu branza de vaci, zaharul, putina sare, esenta si zaharul vanilat pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam frisca si omogenizam bine intreaga compozitie.

Punem gelatina la topit pe baie de aburi, iar cand este diluata complet, o turnam in fir subtire peste crema, mixand energic sa se imprastie uniform in toata compozitia.

Curatam 10-15 capsuni de codite si le taiem in jumatati pe care le asezam in forma tapetata cu folie alimentara.

Intindem crema in strat uniform peste capsuni si dam din nou forma la frigider pana preparam cea de-a doua crema.

Pentru crema nr. 2 : punem gelatina in apa la hidratat si o lasam pana pregatim crema.

Trecem capsunile spalate si curatate prin blender.

Branza o mixam cu zaharul si putina sare, apoi o amestecam cu frisca si la final adaugam capsunile pasate.

Topim gelatina pe baie de aburi si o adaugam imediat peste crema si mixam energic pana se omogenizeaza bine totul.

Scoatem forma din frigider si intindem crema de capsuni in strat uniform peste cealalta crema care este aproape inchegata.

Dam forma din nou la frigider cateva ore pana cand cremele vor fi suficient de inchegate pentru a se putea portiona cheesecake-ul.

S-a inchegat foarte bine si s-a putut deja servi dupa 2 ore de stat la frigider.

Nu am folosit biscuitii ca blat. Dar se poate face un blat din biscuiti si unt topit.

Se orneaza cu frisca si capsuni.

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar folosita variaza in functie de cat de dulci vor fi celelalte ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gulas de porc cu cartofi si galuste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si capsuni