Cheesecake cu clementine

de nico_nico in Torturi, 16 Ian 2017 | 3253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 gr biscuiti
  • 150 gr margarina RAMA (sau unt)
  • 13-14 biscuiti intregi
  • Crema:
  • 300 gr branza de vaci (stoarsa)
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml zahar
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatina (2 pliculete)
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 2 portocale
  • 3 mere
  • 4 clementine (pentru decor)
  • 2 lamai
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu clementine:

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda, cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine, eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora. Intre timp, pregatim crema.
Pentru crema, se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minute, timp in care intr-un castron, se blenduieste branza pana este o pasta fina, apoi adaugam zaharul si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin, pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina dupa ce s-a umflat, se pune in laptele fierbinte, dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte, nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin. Fructele (portocalele, merele si lamaile) le curatam de coaja si le taiem cubulete. Se lasa la stors. In sucul rezultat, punem cativa biscuiti ca suport de al doilea strat de biscuiti. Fructele taiate marunt se amesteca cu crema de branza.

Asamblare:  Peste stratul de biscuiti, punem pe marginea formei felii de portocale si lamai taiate in doua, punem 1/2 din crema de branza, biscuitii intregi inmuiati in sucul de la fructe, a doua jumatate de crema, apoi nivelam, decoram cu clementine  si il punem la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu clementine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de capsuni si fructe de padure cu blat de cafea