Cheesecake cu lamaie si ananas

de Corina27 in Torturi, 20 Mar 2011 | 4433 vizualizari

 

Un tort extraordinar de bun si foarte usor de facut.
Eu cu siguranta o sa mai repet reteta.
Sursa: Laura Adamache blog.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o forma de 28 cm  

  • 200 gr piscoturi
  • 150 gr unt
  • 50 gr zahar

  Ingrediente pentru crema de lamaie  

  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frisca
  • 10 gr gelatina
  • 4 linguri de apa
  • 6 linguri de apa
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 150 gr ananas
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie si ananas:

Pentru blat mixam piscoturile, untul si zaharul si amestecum il punem intr-o forma de tort cu pereti detasabili cu diametru de 28 cm.


Presam bine cu o lingura sau cu mana si dam la frigider pana e gata crema.


Pentru crema: mixam ricotta cu mascarpone, zaharul si esenta de vanilie. Cand amestecul este o crema adaugam zeama de la o jumatate de lamaie.


Punem la inmuiat gelatina in 4 linguri de apa rece pentr 5 minute dupa care o topim pe bain marie si o lasam apoi 1-2 minute sa se raceasca.


Intre timp, mixam frisca pana se intareste. Adaugam im crema gelatina si frisca si amestecam usor.


Intindem 3/4 din crema peste blat, adaugam bucatelele de ananas si apoi restul de crema.


Lasam tortul la frigider 2-3 ore.



Ornam cu ciocolata rasa si servim.

 

TIPS-URI

1

reteta era cu mure, eu nu am avut dar merge si cu ananas sau ce fructe va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

21.03.2011, 23:01

delicios

MotanLaOale 1

22.03.2011, 08:04

bun bun

adry88 1

02.06.2011, 20:21

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si ananas