Cheesecake cu lamaie si ananas

de Corina27 in Torturi, 20 Mar 2011 | 4278 vizualizari

 

Un tort extraordinar de bun si foarte usor de facut.
Eu cu siguranta o sa mai repet reteta.
Sursa: Laura Adamache blog.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o forma de 28 cm  

  • 200 gr piscoturi
  • 150 gr unt
  • 50 gr zahar

  Ingrediente pentru crema de lamaie  

  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frisca
  • 10 gr gelatina
  • 4 linguri de apa
  • 6 linguri de apa
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 150 gr ananas
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie si ananas:

Pentru blat mixam piscoturile, untul si zaharul si amestecum il punem intr-o forma de tort cu pereti detasabili cu diametru de 28 cm.

Presam bine cu o lingura sau cu mana si dam la frigider pana e gata crema.

 Pentru crema: mixam ricotta cu mascarpone, zaharul si esenta de vanilie. Cand amestecul este o crema adaugam zeama de la o jumatate de lamaie.

Punem la inmuiat gelatina in 4 linguri de apa rece pentr 5 minute dupa care o topim pe bain marie si o lasam apoi 1-2 minute sa se raceasca.

Intre timp, mixam frisca pana se intareste. Adaugam im crema gelatina si frisca si amestecam usor.

Intindem 3/4 din crema peste blat, adaugam bucatelele de ananas si apoi restul de crema.

Lasam tortul la frigider 2-3 ore.

 

Ornam cu ciocolata rasa si servim.

 

TIPS-URI

1

reteta era cu mure, eu nu am avut dar merge si cu ananas sau ce fructe va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

21.03.2011, 23:01

delicios

MotanLaOale 1

22.03.2011, 08:04

bun bun

adry88 1

02.06.2011, 20:21

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L