Cheesecake cu visine (fara coacere)

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 23 Sep 2016 | 4263 vizualizari

 

Iubesc cheesecake-ul .......

 

INGREDIENTE

  • 350 g biscuiti
  • 120 g unt
  • 60 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 150 g zahar pudra
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 400 g iaurt 10% grasime
  • 400 g visine
  • 250 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 15 g gelatina granule
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu visine (fara coacere):

Macinam biscuitii, Topim ciocolata alba cu untul. Amestecam biscuitii cu untul topit cu ciocolata. Tapetam o forma rotunda de tort cu folie alimentara sau de aluminiu si asezam amestecul de biscuiti presand usor si ridicand si marginile. Introducem tava la rece.

Mixam frisca.Punem gelatina la inmuiat. Amestecam mascarponele cu zaharul pudra, adaugam iaurtul si apoi frisca batuta. Incalzim gelatina(10 g) apoi o adaugam in compozitie. Peste biscuitii din tava punem un strat subire de crema, apoi asezam cateva forme de silicon si punem restul compozitiei printre formele de silicon. Introducem tava la rece.

Pentru jeleul de visine punem intr-un vas pe foc visinele  impreuna cu cele 250 g de zahar si lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam amidonul subtiat cu 2-3 linguri de apa sau de zeama de la visine.Mai lasam sa dea cateva clocote apoi indepartam de pe foc. Inmuiem gelatina (5 g) apoi o incalzim si o adaugam peste visine. Lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit jeleul de visine scoatem tava de la rece, indepartam formele de silicon si in fiecare adancitura punem visine din jeleul pregatit. Turnam zeama peste intreaga suprafata si introducem din nou la rece pana se intareste. 

Scoatem forma de tort si ornam cu putin praf de biscuiti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu visine (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu iaurt si banane