Cheesecake cu zmeura si nectarine

de RuxyRux in Prajituri, 22 Iun 2011 | 5578 vizualizari

 

By Ruxy....

O combinatie delicioasa intre branza proaspata, crema de vanilie si fructe...un desert racoritor de vara....

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • 100 gr zahar
  • 2 pliculete vanilie
  • 3 linguri iaurt
  • 100 gr frisca batuta
  • Crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 3 pliculete de gelatina ( vegetala sau dupa dorinta)
  • 3/4 pahar apa
  • 3 linguri faina
  • 150 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Blat:
  • 125 gr frisca lichida
  • 360 gr biscuiti Petit Beurre
  • 80 gr unt
  • Glazura:
  • 1 plic tort Gelee
  • 250 ml suc portocale
  • 2 linguri zahar
  • Fructe:
  • 3-4 nectarine coapte feliate
  • 1 pahar mare zmeura
  • 2 ramurele de coacaze rosii 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura si nectarine:

Amestecam la mixer, branza de vaci cu zaharul si vanilia, apoi adaugam si iaurtul, va rezulta o crema de branza delicioasa pe care o vom da la rece.


Preparam crema de vanilie:


Punem laptele la foc mic impreuna cu vanilia, galbenusurile le mixam bine cu zaharul, gelatina o dizolvam in apa rece si apoi o amestecam cu ouale....turnam compozitia peste lapte si fierbem pana se ingroasa crema.. Dam la racit. Cand crema este rece o amestecam cu crema de branza si frisca si dam din nou la frigider.


Pregatim blatul:


Punem pe foc mic frisca intr-un ibric, apoi cand se infierbanta adaugam untul taiat bucatele si amestecam bine. Nu fierbem.


Biscuitii maruntiti( pot fi facuti si pudra la blender, fiecare cum doreste) ii vom amesteca cu frisca si unt, pana obtinem blatul frumos legat.


Asezam inelul pe forma de tort si umplem cu blatul din biscuiti. Deasupra turnam jumatate din crema, apoi asezam zmeura si punem deasupra cu grija restul de crema.


Ornam cu felii de nectarine si coacaze.


Facem glazura, amestecand intr-un ibricel pliculetul de tort gelee cu sucul de portocala rece si doua linguri de zahar apoi aducem la foc si fierbem timp de 1 minut. Turnam usor peste fructe uniform incepand din mijloc.


Dam la rece cateva ore. Cu cat este mai rece, cu atat este mai delicios. Scoatem inelul si servim dupa dorinta.


Yamyyyyyyy!!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (71)

Lau 1

01.07.2011, 17:10

ce bine arata

RuxyRux 1

25.07.2011, 21:53

Multumesc

babi5 1

19.12.2014, 17:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza