Cheesecake cu zmeura si nectarine

de RuxyRux in Prajituri, 22 Iun 2011 | 9494 vizualizari

 

By Ruxy....

O combinatie delicioasa intre branza proaspata, crema de vanilie si fructe...un desert racoritor de vara....

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • 100 gr zahar
  • 2 pliculete vanilie
  • 3 linguri iaurt
  • 100 gr frisca batuta
  • Crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 3 pliculete de gelatina ( vegetala sau dupa dorinta)
  • 3/4 pahar apa
  • 3 linguri faina
  • 150 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Blat:
  • 125 gr frisca lichida
  • 360 gr biscuiti Petit Beurre
  • 80 gr unt
  • Glazura:
  • 1 plic tort Gelee
  • 250 ml suc portocale
  • 2 linguri zahar
  • Fructe:
  • 3-4 nectarine coapte feliate
  • 1 pahar mare zmeura
  • 2 ramurele de coacaze rosii 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura si nectarine:

Amestecam la mixer, branza de vaci cu zaharul si vanilia, apoi adaugam si iaurtul, va rezulta o crema de branza delicioasa pe care o vom da la rece.

Preparam crema de vanilie:

Punem laptele la foc mic impreuna cu vanilia, galbenusurile le mixam bine cu zaharul, gelatina o dizolvam in apa rece si apoi o amestecam cu ouale....turnam compozitia peste lapte si fierbem pana se ingroasa crema.. Dam la racit. Cand crema este rece o amestecam cu crema de branza si frisca si dam din nou la frigider.

Pregatim blatul:

Punem pe foc mic frisca intr-un ibric, apoi cand se infierbanta adaugam untul taiat bucatele si amestecam bine. Nu fierbem.

Biscuitii maruntiti( pot fi facuti si pudra la blender, fiecare cum doreste) ii vom amesteca cu frisca si unt, pana obtinem blatul frumos legat.

Asezam inelul pe forma de tort si umplem cu blatul din biscuiti. Deasupra turnam jumatate din crema, apoi asezam zmeura si punem deasupra cu grija restul de crema.

Ornam cu felii de nectarine si coacaze.

Facem glazura, amestecand intr-un ibricel pliculetul de tort gelee cu sucul de portocala rece si doua linguri de zahar apoi aducem la foc si fierbem timp de 1 minut. Turnam usor peste fructe uniform incepand din mijloc.

Dam la rece cateva ore. Cu cat este mai rece, cu atat este mai delicios. Scoatem inelul si servim dupa dorinta.

Yamyyyyyyy!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si aluat fraged