Chifle cu măsline negre

de DinDragostePentruGatit in Piine, 2 Apr 2012 | 3851 vizualizari

 

Îmi place mult pâinea de casă, şi mai mult îmi place s-o pregătesc. Am făcut mai multe tipuri de pâine până acum, chifle n-am avut ocazia. Am fost mulţumită de felul cum au ieşit...au fost gustoase. Să vă spun cum le-am făcut...

 

INGREDIENTE

  • 450 g făină;
  • 50 g tărâțe de grâu;
  • 280-300 mL apă călduță;
  • 25 g drojdie proaspătă;
  • 100 g măsline fără sâmburi;
  • 50 mL ulei de măsline;
  • 1 lgț sare;
  • 1 lgț zahăr.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu măsline negre:

Pentru început se cântăresc făina (proaspăt cernută), tărâțele de grâu și se amestecă într-un bol mare. Se adaugă măslinele tăiate și sarea. Adaug măslinele în amestecul uscat de făină+tărâță pentru a se absorbi lichidul din măsline.

Maia: Drojdia se dizolvă în 50 mL de apă (din volumul total de 280-300 mL), o linguriță de zahăr și câteva linguri de amestec făină+tărâțe, până se obține o pastă de consistența smântânii. Se acoperă și se lasă timp de 10-15 minute. După acest timp se amestecă maiaua cu făina, uleiul și restul de apă. 

După ce a crescut aluatul se frământă bine timp de  5 minute, se împarte în 12 părţi şi se modelează chiflele. Se lasă la crescut, în tava acoperită, pentru 10-15 minute şi se coc la temperatura de 180 grade C timp de 25 de minute. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu măsline negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza sarata si chimen