Melci cu nuca si scortisoara

de LUK in Piine, 2 Oct 2011 | 4318 vizualizari

 

Nu am avut aparatul foto in timpul prepararii lor asadar o sa va prezint poze doar cu preparatul final.

 

INGREDIENTE

  • 180ml lapte
  • o lingurita zahar tos
  • 25gr drojdie proaspata
  • 40gr unt
  • 100gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 300gr faina

Pentru umplut:

  • 8 linguri de nuca
  • 3 linguri de zahar tos
  • o lingurita de scortisoara

Pentru uns:

  • lapte
  • zahar
  • scortisoara
Portii: 17
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca si scortisoara:

Pentru inceput pregatim drojdia.Incalzim 80ml lapte cu o lingurita de zahar(doar cat s afie caldut).dizolvam drojdia si asteptam sa se umfle.(va dura intre 6-8min).


Topim untul si apoi turnam peste el laptele(100ml) incalzit.Amestecam cu oul si cu zaharul pudra.Intr-un vas mai mare punem faina.Turnam peste ea drojdia dospita si amestecul de mai sus.Framantam si lasam la dospit pana cand isi dubleaza volumul(cca 45-50min) ,eu l-am pus in geam ca era soare (dar sa nu deschideti geamul).


Pentru umplutura amestecam toate ingredientele.


Dupa ce a dospit aluatul il intindem pe blatul uns cu putin ulei,in forma dreptunghiulara.Punem pe toata suprafata aluatului umplutura si il rulam.Cu cutitul taiem "felii" din aluat pe care le asezam apoi in tava in care am pus hartie de copt.Ii lasam sa se coaca aprox. 35-40min lafoc mediu(se vor rumeni frumos) .


Pentru uns amestecam laptele cu zaharul si cu scortisoara.Eu am uns din belsug melcii fierbinti ,imediat ce i-am scos din cuptor.Au absorbit rapid tot lichidul si au primit un plus de aroma de scortisoara.Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

LUK 1

20.10.2011, 16:32

multumesc Kori

brunetica 1

22.10.2011, 08:10

immmmm o nebunie, se simte mireasma pana la mine, cand e vorba de scortisoara hop si eu

LUK 1

24.10.2011, 09:04

ma bucur ca iti plac bruntetzico

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de miel
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si chimen