Melci cu nuca si scortisoara

de LUK in Piine, 2 Oct 2011 | 3556 vizualizari

 

Nu am avut aparatul foto in timpul prepararii lor asadar o sa va prezint poze doar cu preparatul final.

 

INGREDIENTE

  • 180ml lapte
  • o lingurita zahar tos
  • 25gr drojdie proaspata
  • 40gr unt
  • 100gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 300gr faina

Pentru umplut:

  • 8 linguri de nuca
  • 3 linguri de zahar tos
  • o lingurita de scortisoara

Pentru uns:

  • lapte
  • zahar
  • scortisoara
Portii: 17
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca si scortisoara:

Pentru inceput pregatim drojdia.Incalzim 80ml lapte cu o lingurita de zahar(doar cat s afie caldut).dizolvam drojdia si asteptam sa se umfle.(va dura intre 6-8min).


Topim untul si apoi turnam peste el laptele(100ml) incalzit.Amestecam cu oul si cu zaharul pudra.Intr-un vas mai mare punem faina.Turnam peste ea drojdia dospita si amestecul de mai sus.Framantam si lasam la dospit pana cand isi dubleaza volumul(cca 45-50min) ,eu l-am pus in geam ca era soare (dar sa nu deschideti geamul).


Pentru umplutura amestecam toate ingredientele.


Dupa ce a dospit aluatul il intindem pe blatul uns cu putin ulei,in forma dreptunghiulara.Punem pe toata suprafata aluatului umplutura si il rulam.Cu cutitul taiem "felii" din aluat pe care le asezam apoi in tava in care am pus hartie de copt.Ii lasam sa se coaca aprox. 35-40min lafoc mediu(se vor rumeni frumos) .


Pentru uns amestecam laptele cu zaharul si cu scortisoara.Eu am uns din belsug melcii fierbinti ,imediat ce i-am scos din cuptor.Au absorbit rapid tot lichidul si au primit un plus de aroma de scortisoara.Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

LUK 1

20.10.2011, 16:32

multumesc Kori

brunetica 1

22.10.2011, 08:10

immmmm o nebunie, se simte mireasma pana la mine, cand e vorba de scortisoara hop si eu

LUK 1

24.10.2011, 09:04

ma bucur ca iti plac bruntetzico

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

OLADI - Clatite rusesti

de Ina 7

ieri la 22:56

Tort cu crema de portocale si ciocolata neagra

de katty 5

ieri la 20:33

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac