Chifle pufoase

de Dana_Retetegg in Piine, 23 Noi 2012 | 2084 vizualizari

 

De cand am inceput sa tot fac paine in casa, am inceput sa ma gandesc la diverse combinatii astfel incat sa schimb si aroma si forma painii. Asa a fost si in cazul acestor chifle pufoase, pe care am ales sa le combin cu oregano aromat si cu ulei de masline.

Super bune, usor de facut, trebuie sa le incercati! Sunt ideale pentru hamburgeri :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 500 ml lapte,
  • 30 g drojdie,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 2 lingurite oregano uscat,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1-2 lingurite de sare,
  • 1 galbenus,
  • seminte de in.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat peste ea oregano.


Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia.


Le-am adaugat peste faina, am pus sare si ulei de masline.


Am framantat timp de cateva minute aluatul, apoi l-am pus la dospit 1 ora intr-un loc mai cald.


Pe masa infainata am inceput sa modelez bucati de aluat mici. Le-am dat forma rotunda (aprox) si le-am asezat in tava pe hartie de copt. Am lasat loc intre ele ca sa nu se uneasca la copt.


Le-am uns cu galbenus de ou, le-am crestat putin in mijloc si am pus seminte de in.


Am pus tava la cuptorul preincalzit si am lasat la foc mediu pana cand chiflele au prins o culoare usor rumena.


Le-am servit calde cu mare pofta, insa sunt ideale si a doua zi si la fel de pufoase daca sunt pastrate intr-un cos si acoperite cu un prosop curat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

diana_k 1

26.11.2012, 09:11

ce frumos au crescut!!

Dana_Retetegg 1

26.11.2012, 10:00

Merci Elena

Dana_Retetegg 1

26.11.2012, 10:00

Multumesc Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte (reteta video)