Chiftele cu sos

de gaby_gabytza in Mancaruri cu carne, 20 Aug 2011 | 2283 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftele

  • 500 g carne tocata
  • 4 linguri faina
  • 2 oua
  • patrunjel
  • marar
  • 5 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • jumatate paine
  • 2 morcovi
  • sare

Pentru sos

  • 2 linguri bulion
  • 4 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 150 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos:

Punem intr-un bol mai mare carnea tocata,ouale,faina,ceapa curatata si patrunjelul taiat marunt,usturoiul pisat,morcovul spalat si dat prin razatoare,mararul taiat (dar sa nu punem prea mult) si sarea dupa gust.


Painea o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine si o adaugam in bol , amestecam bine compozitia.


Incepem sa prajim chiftelele facute rotunde cu mana umeda, luand cate putin din compozitia cu carne si apoi punandu-le in tigaia incinsa cu ulei.Le prajim bine pe toate partile.


Curatam ceapa,o taiem si o punem la calit intr-o tigaie, in ulei.


Cand incepe sa se caleasca un pic adaugam faina si bulionul si amestecam bine ca sa nu iasa cocoloase.


Dupa asta adaugam 2-3 cani de apa si lasam sa fiarba amestecand continuu pana cand s-a ingrosat sosul.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

adry88 1

20.08.2011, 10:21

tare bun

alinutzika 1

20.08.2011, 11:54

vergi 1

21.08.2011, 15:30

bune,cu mustar

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu ciuperci si carne tocata