Pentru chiftele
Pentru sos
Punem intr-un bol mai mare carnea tocata,ouale,faina,ceapa curatata si patrunjelul taiat marunt,usturoiul pisat,morcovul spalat si dat prin razatoare,mararul taiat (dar sa nu punem prea mult) si sarea dupa gust.
Painea o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine si o adaugam in bol , amestecam bine compozitia.
Incepem sa prajim chiftelele facute rotunde cu mana umeda, luand cate putin din compozitia cu carne si apoi punandu-le in tigaia incinsa cu ulei.Le prajim bine pe toate partile.
Curatam ceapa,o taiem si o punem la calit intr-o tigaie, in ulei.
Cand incepe sa se caleasca un pic adaugam faina si bulionul si amestecam bine ca sa nu iasa cocoloase.
Dupa asta adaugam 2-3 cani de apa si lasam sa fiarba amestecand continuu pana cand s-a ingrosat sosul.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro